Бекер открио како је Ноле преболио пораз од Вавринке на Гаросу!

“Веома сам гладан, али вук мора да поједе много различитих оброка, да би стигао до Париза. Париз је дезерт” - рекао је Новак Ђоковић после освајања Аустралијског опена. Дошло је време да дезерт буде поједен.

Тенис 23.05.2016 | 09:00
Бекер открио како је Ноле преболио пораз од Вавринке на Гаросу!

Сви се сећамо прошлогодишњих овација и суза на терену Филип Шатрје на Ролан Гаросу. Публика је скоро петоминутним аплаузом испратила Новака Ђоковића после пораза од Стана Вавринке. Устали су сви да поздраве шампиона, а светски број један није могао да сакрије сузе. Ђоковић се годину дана после још једног пораза у финалу враћа у Град светлости, са јасним циљем: да коначно пољуби пехар и да сузе коначно постану радоснице.

У предвечерје још једног похода на Куп мускетара, Борис Бекер, Новаков тренер, подсетио се прошлогодишњег пролећа и финала које је његов пулен изгубио.

- После изгубљеног финала у Паризу, други тренинг које је Новак имао у Вимблдону, организовао сам са Вавринком. Рекао сам Новаку: “Оно је била шљака. Ово је трава. Потпуно нови турнир и мораш да тренираш са момком који ти је нанео разочаравајућ пораз.” И Ђоковић је то прихватио. Тренирали су, шалили се, у све је било готово - евоцира сећања Бекер и додаје:

- Париз је у том тренутку био готов. Дакле, постоји начин да се превазиђу непријатне ситуације. Али да бисте их превазишли, морате да се суочите са њима. Морамо да причамо о њима. Да се носимо са њима. Не можете само побећи.

Легендарни Немац се нада да би Новак у свом 12. покушају коначно могао да поједе дезерт у Паризу.

- Мислим да са добрим осећањима иде у Француску. Мислим да је пораз у Француској носио дуго на души. Али исто тако мислим да публика заиста уме да цени његов спортски дух и на крају његов фер-плеј. Новак зна шта је његов главни задатак на којем ради из дана у дан. Радује се изазову - закључио је Бекер.

Бекер без Купа мускетара

Борис Бекер никада у каријери није успео да освоји Ролан Гарос.

- Ту нема никакве мистерије. Губио сам од играча који су бољи од мене на шљаци - рекао је Немац.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар