Beker otkrio kako je Nole prebolio poraz od Vavrinke na Garosu!

“Veoma sam gladan, ali vuk mora da pojede mnogo različitih obroka, da bi stigao do Pariza. Pariz je dezert” - rekao je Novak Đoković posle osvajanja Australijskog opena. Došlo je vreme da dezert bude pojeden.

Tenis 23.05.2016 | 09:00
Beker otkrio kako je Nole prebolio poraz od Vavrinke na Garosu!

Svi se sećamo prošlogodišnjih ovacija i suza na terenu Filip Šatrje na Rolan Garosu. Publika je skoro petominutnim aplauzom ispratila Novaka Đokovića posle poraza od Stana Vavrinke. Ustali su svi da pozdrave šampiona, a svetski broj jedan nije mogao da sakrije suze. Đoković se godinu dana posle još jednog poraza u finalu vraća u Grad svetlosti, sa jasnim ciljem: da konačno poljubi pehar i da suze konačno postanu radosnice.

U predvečerje još jednog pohoda na Kup musketara, Boris Beker, Novakov trener, podsetio se prošlogodišnjeg proleća i finala koje je njegov pulen izgubio.

- Posle izgubljenog finala u Parizu, drugi trening koje je Novak imao u Vimbldonu, organizovao sam sa Vavrinkom. Rekao sam Novaku: “Ono je bila šljaka. Ovo je trava. Potpuno novi turnir i moraš da treniraš sa momkom koji ti je naneo razočaravajuć poraz.” I Đoković je to prihvatio. Trenirali su, šalili se, u sve je bilo gotovo - evocira sećanja Beker i dodaje:

- Pariz je u tom trenutku bio gotov. Dakle, postoji način da se prevaziđu neprijatne situacije. Ali da biste ih prevazišli, morate da se suočite sa njima. Moramo da pričamo o njima. Da se nosimo sa njima. Ne možete samo pobeći.

Legendarni Nemac se nada da bi Novak u svom 12. pokušaju konačno mogao da pojede dezert u Parizu.

- Mislim da sa dobrim osećanjima ide u Francusku. Mislim da je poraz u Francuskoj nosio dugo na duši. Ali isto tako mislim da publika zaista ume da ceni njegov sportski duh i na kraju njegov fer-plej. Novak zna šta je njegov glavni zadatak na kojem radi iz dana u dan. Raduje se izazovu - zaključio je Beker.

Beker bez Kupa musketara

Boris Beker nikada u karijeri nije uspeo da osvoji Rolan Garos.

- Tu nema nikakve misterije. Gubio sam od igrača koji su bolji od mene na šljaci - rekao je Nemac.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar