Звонимир Бобан други најмоћнији човек у свјетском фудбалу?!

Бивши капитен Динама и Милана промовисан је данас на функцију за коју кажу да је "друга најмоћнија у свету фудбала"!

Фудбал 19.05.2016 | 16:40
Звонимир Бобан други најмоћнији човек у свјетском фудбалу?!

Ако је Ђани Инфантино, свеже изабрани председник ФИФА, заправо први човек светског фудбала, да ли је његов лични саветник друга најмоћнија фигура у овом спорту?

Није мали број људи који сматрају да су саветници високих функционера заправо по моћи и утицају одмах ту, на другом месту...

Ако је тако, онда је Хрватска добила другог најутицајнијег човека у свету фудбала!

Наиме, некадашњи капитен фудбалске репрезентације Хрватске, Звонимир Бобан, именован је за специјалног саветника председника ФИФА, Ђанија Инфантина.

Бобан, некадашњи фудбалер Динама и Милана, по окончању каријере магистрирао је историју, а радио је и као колумниста Спортских новости и Скај Италија.

За разлику од неких његових саиграча из славних дана, попут Давора Шукера, актуелног председник ХНС, затим Славена Билића, Игора Штимца, Аљоше Асановића и Роберта Просинечког и осталих који се баве тренерским послом, Бобан по завршетку каријере није ушао у фудбал и у Загребу је важио за човека недоступног за јавност, који време проводи с породицом и води познати ресторан у центру града.

Међутим, изгледа да се Бобан све време припремао за – велику ствар!

Он је члан чувене омладинске репрезентације Југославије, која је у Чилеу 1987. године постала првак света, док је са Хрватском 1998. године на Мундијалу у Француској био трећи.

За репрезентацију Југославије одиграо је седам утакмица и постигао један гол и био члан тима на Мундијалу у Италији 1990. године, док је за Хрватску наступио 51 пут и био стрелац 12 пута.

У дресу Милана освојио је четири титуле у Серији А и Лигу шампиона 1994. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Леко

19.05.2016 14:46

Заслузено,свака цаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прц Милева

19.05.2016 15:12

Послије пријема Косова у ФИФУ и УЕФУ, ово нам је други самар. И нека заслузили смо. Кад имамо троле и килаве (мафијасе) на целу насег фудбалског савеза. Па караџић је отворено подржао Инфантилија а он му забоде ножу леђа. Све је то у ствари у свјетском фудбалу само мафија. И то се зна, али нико им нишза не може.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цудно

19.05.2016 15:15

Дали је то Бобан,који скаце и удара полицију и играце Црвене Звезде,то је декларисани хулиган,а не светник,срамота за фудбал..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пандур

19.05.2016 17:47

Тек сад це да бије пандуре. Срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гуливер

19.05.2016 17:52

фасизам пресао у водјство, игра се треца цетвртина

ОДГОВОРИТЕ