Zvonimir Boban drugi najmoćniji čovek u svjetskom fudbalu?!

Bivši kapiten Dinama i Milana promovisan je danas na funkciju za koju kažu da je "druga najmoćnija u svetu fudbala"!

Fudbal 19.05.2016 | 16:40
Zvonimir Boban drugi najmoćniji čovek u svjetskom fudbalu?!

Ako je Đani Infantino, sveže izabrani predsednik FIFA, zapravo prvi čovek svetskog fudbala, da li je njegov lični savetnik druga najmoćnija figura u ovom sportu?

Nije mali broj ljudi koji smatraju da su savetnici visokih funkcionera zapravo po moći i uticaju odmah tu, na drugom mestu...

Ako je tako, onda je Hrvatska dobila drugog najuticajnijeg čoveka u svetu fudbala!

Naime, nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske, Zvonimir Boban, imenovan je za specijalnog savetnika predsednika FIFA, Đanija Infantina.

Boban, nekadašnji fudbaler Dinama i Milana, po okončanju karijere magistrirao je istoriju, a radio je i kao kolumnista Sportskih novosti i Skaj Italija.

Za razliku od nekih njegovih saigrača iz slavnih dana, poput Davora Šukera, aktuelnog predsednik HNS, zatim Slavena Bilića, Igora Štimca, Aljoše Asanovića i Roberta Prosinečkog i ostalih koji se bave trenerskim poslom, Boban po završetku karijere nije ušao u fudbal i u Zagrebu je važio za čoveka nedostupnog za javnost, koji vreme provodi s porodicom i vodi poznati restoran u centru grada.

Međutim, izgleda da se Boban sve vreme pripremao za – veliku stvar!

On je član čuvene omladinske reprezentacije Jugoslavije, koja je u Čileu 1987. godine postala prvak sveta, dok je sa Hrvatskom 1998. godine na Mundijalu u Francuskoj bio treći.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je sedam utakmica i postigao jedan gol i bio član tima na Mundijalu u Italiji 1990. godine, dok je za Hrvatsku nastupio 51 put i bio strelac 12 puta.

U dresu Milana osvojio je četiri titule u Seriji A i Ligu šampiona 1994. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Leko

19.05.2016 14:46

Zasluzeno,svaka cast

ODGOVORITE
Name

Prc Mileva

19.05.2016 15:12

Poslije prijema Kosova u FIFU i UEFU, ovo nam je drugi samar. I neka zasluzili smo. Kad imamo trole i kilave (mafijase) na celu naseg fudbalskog saveza. Pa karadžić je otvoreno podržao Infantilija a on mu zabode nožu leđa. Sve je to u stvari u svjetskom fudbalu samo mafija. I to se zna, ali niko im nišza ne može.

ODGOVORITE
Name

Cudno

19.05.2016 15:15

Dali je to Boban,koji skace i udara policiju i igrace Crvene Zvezde,to je deklarisani huligan,a ne svetnik,sramota za fudbal..

ODGOVORITE
Name

Pandur

19.05.2016 17:47

Tek sad ce da bije pandure. Sramota.

ODGOVORITE
Name

guliver

19.05.2016 17:52

fasizam presao u vodjstvo, igra se treca cetvrtina

ODGOVORITE