Смрт матуранта завила Прњавор у црно

Срећом окупани дани прњаворских матураната у трену су пали у окове туге које је откључала вијест да је преминуо гимназијалац Емир Југо, који се као и они спремао за прославу најважнијег дана за сваког средњошколца.

Република Српска 19.05.2016 | 12:21
Смрт матуранта завила Прњавор у црно

Осамнаестогодишњак је преминуо у сну у ноћи између уторка и сриједе у породичној кући у насељу Бабовац. Налаз дежурног патолога прњаворског Дома здравља показује да је младића у сну покосио срчани удар. Шокантна вијест оставила је у невјерици све који су га познавали.

Емир је требало јуче ујутро да са друговима из Гимназије и матурантима Центра средњих школа крене на матурски излет покрај ријеке Укрине. Другови су га ишчекивали, а како се није појављивао, позвали су Емирову баку, са којом је живио. Кад је отишла у Емирову собу, затекла га је мртвог у кревету.

Не слутећи несрећу, дио његових школских другара је уз пјесму и весеље прошетао прњаворским улицама. Само неколико тренутака касније занијемјели су од туге. Пјесму су замијенили јецаји, а срећна лица бескрајна туга.

Директор Гимназије у Прњавору Љубинка Станић каже да је вијест о Емировој смрти цијелу школу оставила у шоку.

"У шоку сам откако сам чула за Емирову прерану смрт. И његови другари су у шоку, сви су у сузама. Како повјеровати да се ово догодило. У школи још нико није свјестан колика нас је трагедија задесила",  рекла је Станићева.

Истакла је да је Емир био узоран младић.

"Емир је био изузетно интелигентан младић, врло добар ученик. Бавио се и спортом, тренирао је кошарку. Ни по чему се није дала наслутити оваква трагедија", казала је Станићева и додала да не зна да ли је младић имао здравствених проблема.

Емир је живио сам с баком, а мајка му живи и ради у Љубљани. Вријеме и мјесто сахране младића требало би да буду познати данас.

Матурско вече

Првобитно је било планирано да гимназијалци прославе матурско вече 27. маја, али Љубинка Станић каже да сада ништа не знају.

"Требало би да сутра сва дјеца дођу у школу и да разговарају са својим разредним старјешинама. Још се ништа не зна, сви смо сломљени овом трагедијом", рекла је Станићева.

Извор: Глас Српске

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

васке

19.05.2016 12:54

Лака му црна земља и искрено сауцесце породици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будуцност

21.05.2016 03:11

Туга до неба. Засто Бог или Алах, свеједно, узима овакву младост.Поцивај дијете у миру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја сарајево

21.05.2016 20:58

Бозе драги ста се ово догадја , дјеца на умиру ... ја сам безмало вецерас оплакала кад сам видјела да је и у Чапљини умрла матурантица .. уххххх :(

ОДГОВОРИТЕ