Smrt maturanta zavila Prnjavor u crno

Srećom okupani dani prnjavorskih maturanata u trenu su pali u okove tuge koje je otključala vijest da je preminuo gimnazijalac Emir Jugo, koji se kao i oni spremao za proslavu najvažnijeg dana za svakog srednjoškolca.

Republika Srpska 19.05.2016 | 12:21
Smrt maturanta zavila Prnjavor u crno

Osamnaestogodišnjak je preminuo u snu u noći između utorka i srijede u porodičnoj kući u naselju Babovac. Nalaz dežurnog patologa prnjavorskog Doma zdravlja pokazuje da je mladića u snu pokosio srčani udar. Šokantna vijest ostavila je u nevjerici sve koji su ga poznavali.

Emir je trebalo juče ujutro da sa drugovima iz Gimnazije i maturantima Centra srednjih škola krene na maturski izlet pokraj rijeke Ukrine. Drugovi su ga iščekivali, a kako se nije pojavljivao, pozvali su Emirovu baku, sa kojom je živio. Kad je otišla u Emirovu sobu, zatekla ga je mrtvog u krevetu.

Ne sluteći nesreću, dio njegovih školskih drugara je uz pjesmu i veselje prošetao prnjavorskim ulicama. Samo nekoliko trenutaka kasnije zanijemjeli su od tuge. Pjesmu su zamijenili jecaji, a srećna lica beskrajna tuga.

Direktor Gimnazije u Prnjavoru Ljubinka Stanić kaže da je vijest o Emirovoj smrti cijelu školu ostavila u šoku.

"U šoku sam otkako sam čula za Emirovu preranu smrt. I njegovi drugari su u šoku, svi su u suzama. Kako povjerovati da se ovo dogodilo. U školi još niko nije svjestan kolika nas je tragedija zadesila",  rekla je Stanićeva.

Istakla je da je Emir bio uzoran mladić.

"Emir je bio izuzetno inteligentan mladić, vrlo dobar učenik. Bavio se i sportom, trenirao je košarku. Ni po čemu se nije dala naslutiti ovakva tragedija", kazala je Stanićeva i dodala da ne zna da li je mladić imao zdravstvenih problema.

Emir je živio sam s bakom, a majka mu živi i radi u Ljubljani. Vrijeme i mjesto sahrane mladića trebalo bi da budu poznati danas.

Matursko veče

Prvobitno je bilo planirano da gimnazijalci proslave matursko veče 27. maja, ali Ljubinka Stanić kaže da sada ništa ne znaju.

"Trebalo bi da sutra sva djeca dođu u školu i da razgovaraju sa svojim razrednim starješinama. Još se ništa ne zna, svi smo slomljeni ovom tragedijom", rekla je Stanićeva.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

vaske

19.05.2016 14:54

Laka mu crna zemlja i iskreno saucesce porodici.

ODGOVORITE
Name

Buducnost

21.05.2016 05:11

Tuga do neba. Zasto Bog ili Alah, svejedno, uzima ovakvu mladost.Pocivaj dijete u miru.

ODGOVORITE
Name

maja sarajevo

21.05.2016 22:58

Boze dragi sta se ovo dogadja , djeca na umiru ... ja sam bezmalo veceras oplakala kad sam vidjela da je i u Čapljini umrla maturantica .. uhhhhh :(

ODGOVORITE