ФСС тужио УЕФА-у због пријема тзв. Косова!

Фудбалски савез Србије поднео је жалбу Спортском суду у Лозани, сазнаје "Политика"!

Фудбал 19.05.2016 | 20:40
ФСС тужио УЕФА-у због пријема тзв. Косова!

Када је почетком маја на седници УЕФА одлучено да се репрезезентација тзв. Косова прими у ову организацију, Марко Ђурић и Вања Удовичић су најавили да ће се због кршења статута при пријему ове самопроглашене земље, Србија жалити Спортском суду у Лозани.

То је и учињено, пише дневни лист "Политика".

Фудбалски савез Србије поднео је жалбу Спортском суду у Лозани, сазнаје "Политика" из, како они кажу, "извора у српском правном тиму".

Они наводе да је та жалба поднета десет дана по одлуци УЕФА да прими тзв. Косово у своју организацију (13. маја), а наводе и да ће се "до следеће среде бити поднето и детаљно образложење које прати тужбу".

Тужба је поднета преко бечке адвокатске канцеларије "Лански, Ганзер и партнери", а српски правни тим очекује пресуду која ће поништити одлуку да тзв. Косово постане члан УЕФА, пише "Политика".

Осим у УЕФА, тзв. Косово је примљено и у ФИФА, али је у среду одложена одлука око учешћа репрезентације ове самопроглашене земље у квалификацијама за Светско првенство у Русији, а оформљена је "посебна комисија која ће се бавити тим питањем".

Лист наводи да је у српском правном тиму сматрају да је тужба већ дала прве резултате, баш због тог одлагања одлуке око наступа тзв. Косова у групи са Турском, Хрватском, Украјином, Исландом и Финском.

Међутим, у среду је такође потврђено и да ће клубови са територије Косова наступити у такмичењима под окриљем УЕФА - Лига шампиона и Лига Европе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар