FSS tužio UEFA-u zbog prijema tzv. Kosova!

Fudbalski savez Srbije podneo je žalbu Sportskom sudu u Lozani, saznaje "Politika"!

Fudbal 19.05.2016 | 20:40
FSS tužio UEFA-u zbog prijema tzv. Kosova!

Kada je početkom maja na sednici UEFA odlučeno da se reprezezentacija tzv. Kosova primi u ovu organizaciju, Marko Đurić i Vanja Udovičić su najavili da će se zbog kršenja statuta pri prijemu ove samoproglašene zemlje, Srbija žaliti Sportskom sudu u Lozani.

To je i učinjeno, piše dnevni list "Politika".

Fudbalski savez Srbije podneo je žalbu Sportskom sudu u Lozani, saznaje "Politika" iz, kako oni kažu, "izvora u srpskom pravnom timu".

Oni navode da je ta žalba podneta deset dana po odluci UEFA da primi tzv. Kosovo u svoju organizaciju (13. maja), a navode i da će se "do sledeće srede biti podneto i detaljno obrazloženje koje prati tužbu".

Tužba je podneta preko bečke advokatske kancelarije "Lanski, Ganzer i partneri", a srpski pravni tim očekuje presudu koja će poništiti odluku da tzv. Kosovo postane član UEFA, piše "Politika".

Osim u UEFA, tzv. Kosovo je primljeno i u FIFA, ali je u sredu odložena odluka oko učešća reprezentacije ove samoproglašene zemlje u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, a oformljena je "posebna komisija koja će se baviti tim pitanjem".

List navodi da je u srpskom pravnom timu smatraju da je tužba već dala prve rezultate, baš zbog tog odlaganja odluke oko nastupa tzv. Kosova u grupi sa Turskom, Hrvatskom, Ukrajinom, Islandom i Finskom.

Međutim, u sredu je takođe potvrđeno i da će klubovi sa teritorije Kosova nastupiti u takmičenjima pod okriljem UEFA - Liga šampiona i Liga Evrope.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar