Хенман: Стан је најбољи на шљаци, али је Новак константнији!

Некадашњи четврти тенисер света Тим Хенман каже да је Новак Ђоковић фаворит на Ролан Гаросу, али да остали нису далеко иза њега.

Тенис 22.05.2016 | 19:40
Хенман: Стан је најбољи на шљаци, али је Новак константнији!

“Деловао је мало уморно на крају Рима, али генерално гледано, феноменални су његова константност и игра на највећим турнирима. Само погледајте АТП листу, колико је убедљиво први. Ако је он тренутно рањив, као што неки кажу, шта рећи за остале? Новак је фаворит у Паризу, али врло близу су му Мари, Надал и Вавринка“, каже Хенман.

Британац, полуфиналиста Ролан Гароса из 2004. године, сматра да не би требало отписивати актуелног шампиона.

“Мислим да, када је реч о шљаци, Вавринка може да произведе највиши ниво тениса – када је у ритму, немогуће је играти са њиме због снаге и брзине коју генерише и сервисом и са основне линије. Изазов за њега јесте константност – примера ради, Ђоковић игра заиста добро скоро све време, док је Вавринка много неконстантнији. Ипак, уверен сам да ће му се пробудити позитивне емоције када дође на турнир као бранилац титуле“.

Много се говори о напретку Ендија Марија на шљаци – сада је славио у Риму, играо финале у Мадриду и полуфинале у Монте Карлу.

“Изгубио је био 12 од последњих 13 мечева са Ђоковићем, па ће му пред Париз добро доћи та победа у Риму. Ментално је у последње време бољи, фокусиран је и веома миран на терену. Мислим да ће му Џејми Делгадо као тренер донети потребан континуитет, радиће 40 седмица годишње са њиме, а урадио је сјајан посао са Милером. Ствари нису ишле нарочито добро са Морезмо и позитивно је што је затворио то поглавље“, каже Хенман и додаје:

“Приметио сам да добро сервира у важним поенима, а то је увек одлична платформа за остатак игре. Добро се креће и избор удараца му је прави, допада ми се како мења ритам – агресиван је на бекхенду, а форхендом користи више спина како би се вратио у поене. Све су то позитивни знаци“.

Хенман је сагласан да је Рафаел Надал у последњих месец дана играо најбоље у последње две године, али није сигуран да ће то бити довољно за десети трофеј у Паризу.

“Стандард на врху увек је виши, то је реалност – ако стагнираш, значи да заостајеш. Мислим да Надал игра сјајно, али и да је ниво игре на врху мало порастао. Такође, мислим да ривали другачије приступају мечевима са њима – многио њих се навикло да је Рафа непобедив на шљаци, али откад је почео да показује знаке рањивости, противници верују да могу да изненаде. Ипак, наравно да га никада не бих отписао на Ролан Гаросу“, закључио је Хенман.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар