Из Севиље о титули: Прелијеп осјећај! За навијаче и Пуерту!

Тренер Севиље Унаи Емери каже да је његов тим заслужио да ужива у титули Лиге Европе, трећој узастопној и петој укупно. Фудбалер Севиље Кевин Гамеиро рекао је да је његова екипа чекала свој тренутак како би стигла до победе над Ливерпулом после гола заостатка.

Фудбал 19.05.2016 | 13:20
Из Севиље о титули: Прелијеп осјећај! За навијаче и Пуерту!

Андалужани су у финалу савладали Ливерпул са 3:1, иако су губили на полувремену.

“Ово је наше такмичење, Ливерпул је водио и могао је да победи, али играли смо са много више самопоуздања после нашег првог гола. У полувремену смо хтели да направимо ред у глави, требало је да играмо своју игру“, каже Емери.

“Наш прави успех јесте оно што смо радили на путу до титуле, уживали смо и сада смо поново шампиони. Ови тренуци су јединствени, морамо да уживамо у њима, иако нас чека и финале Купа краља“, додао је тренер Севиље.

У размаку од 25 минута у другом полувремену Севиља је постигла три гола.

“Морали смо нешто да урадимо на полувремену јер је Ливерпул сјајан тим. Морали смо да верујемо у себе и да се осећамо као да смо на свом стадиону. Навијачи су били невероватни – дали су све од себе и ми се одмах осећамо заштићенијим. Са нама је био и Антонио Пуерта (преминули фудбалер који је током каријере играо само за Севиљу, прим. аут), ово је пбоеда за све њих“, каже Емери.

Херој утакмице био је двоструки стрелац Коке.

“Савршена ноћ за Севиљу и за мене јер нисам баш навикао да дајем голове и ово ћу памтити до краја живота. Меч је био тежак, њихов гол нам је отежао ствари, али изашли смо у наставку још мотивисанији на терен“, рекао је Коке и додао:

“Знамо да је Ливерпул познат по историјским преокретима, успели су нешто слично против Борусије Дортмунд, размишљали смо и о томе, нисмо желели да се опустимо и да дозволимо тако нешто. На полувремену нам је тренер рекао да треба да замислимо да играмо код куће. Већински су били њихови навијачи на трибинама, али су наши били гласнији“.

Фудбалер Севиље Кевин Гамеиро рекао је да је његова екипа чекала свој тренутак како би стигла до победе над Ливерпулом после гола заостатка.

Шпански тим освојио је трећи узастопни трофеј у Лиги Европе победом над Ливерпулом после преокрета са 3:1 у Базелу.

“Знали смо да ће меч бити тежак. Примили смо гол у првом полувремену, али нисмо паничили. Тренер нам је рекао да останемо мирни и чекамо свој тренутак и успели смо. Брзо смо постигли први гол, то нам је помогло. Ово је трећа узастопна титула за мене, прелепо је”, рекао је Гамеиро стрелац изједначујућег поготка.

“Патили смо много и на овом мечу и током целе сезоне. Имали смо доста проблема са повредама, борили смо се за те играче. Када је било најтеже покзали смо храброст и борбени дух”, рекао је Коке, стрелац победоносних голова за Севиљу.

После пете титуле у Лиги Европе Севиља ће следеће сезоне играти у Лиги шампиона.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар