Iz Sevilje o tituli: Prelijep osjećaj! Za navijače i Puertu!

Trener Sevilje Unai Emeri kaže da je njegov tim zaslužio da uživa u tituli Lige Evrope, trećoj uzastopnoj i petoj ukupno. Fudbaler Sevilje Kevin Gameiro rekao je da je njegova ekipa čekala svoj trenutak kako bi stigla do pobede nad Liverpulom posle gola zaostatka.

Fudbal 19.05.2016 | 13:20
Iz Sevilje o tituli: Prelijep osjećaj! Za navijače i Puertu!

Andalužani su u finalu savladali Liverpul sa 3:1, iako su gubili na poluvremenu.

“Ovo je naše takmičenje, Liverpul je vodio i mogao je da pobedi, ali igrali smo sa mnogo više samopouzdanja posle našeg prvog gola. U poluvremenu smo hteli da napravimo red u glavi, trebalo je da igramo svoju igru“, kaže Emeri.

“Naš pravi uspeh jeste ono što smo radili na putu do titule, uživali smo i sada smo ponovo šampioni. Ovi trenuci su jedinstveni, moramo da uživamo u njima, iako nas čeka i finale Kupa kralja“, dodao je trener Sevilje.

U razmaku od 25 minuta u drugom poluvremenu Sevilja je postigla tri gola.

“Morali smo nešto da uradimo na poluvremenu jer je Liverpul sjajan tim. Morali smo da verujemo u sebe i da se osećamo kao da smo na svom stadionu. Navijači su bili neverovatni – dali su sve od sebe i mi se odmah osećamo zaštićenijim. Sa nama je bio i Antonio Puerta (preminuli fudbaler koji je tokom karijere igrao samo za Sevilju, prim. aut), ovo je pboeda za sve njih“, kaže Emeri.

Heroj utakmice bio je dvostruki strelac Koke.

“Savršena noć za Sevilju i za mene jer nisam baš navikao da dajem golove i ovo ću pamtiti do kraja života. Meč je bio težak, njihov gol nam je otežao stvari, ali izašli smo u nastavku još motivisaniji na teren“, rekao je Koke i dodao:

“Znamo da je Liverpul poznat po istorijskim preokretima, uspeli su nešto slično protiv Borusije Dortmund, razmišljali smo i o tome, nismo želeli da se opustimo i da dozvolimo tako nešto. Na poluvremenu nam je trener rekao da treba da zamislimo da igramo kod kuće. Većinski su bili njihovi navijači na tribinama, ali su naši bili glasniji“.

Fudbaler Sevilje Kevin Gameiro rekao je da je njegova ekipa čekala svoj trenutak kako bi stigla do pobede nad Liverpulom posle gola zaostatka.

Španski tim osvojio je treći uzastopni trofej u Ligi Evrope pobedom nad Liverpulom posle preokreta sa 3:1 u Bazelu.

“Znali smo da će meč biti težak. Primili smo gol u prvom poluvremenu, ali nismo paničili. Trener nam je rekao da ostanemo mirni i čekamo svoj trenutak i uspeli smo. Brzo smo postigli prvi gol, to nam je pomoglo. Ovo je treća uzastopna titula za mene, prelepo je”, rekao je Gameiro strelac izjednačujućeg pogotka.

“Patili smo mnogo i na ovom meču i tokom cele sezone. Imali smo dosta problema sa povredama, borili smo se za te igrače. Kada je bilo najteže pokzali smo hrabrost i borbeni duh”, rekao je Koke, strelac pobedonosnih golova za Sevilju.

Posle pete titule u Ligi Evrope Sevilja će sledeće sezone igrati u Ligi šampiona.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar