У Дармштату ће се причати српски сљедеће сезоне?!

Екипа Дирка Шустера је успели да избори опстанак у жестокој конкуренцији на дну табеле, па ће и наредне сезоне Дармштат играти Бундес лигу. Слободан Рајковић се показао као право појачање, а Управа овог клуба "вреба" још једног Србина.

Фудбал 06.06.2016 | 19:30
У Дармштату ће се причати српски сљедеће сезоне?!

У Дармштату је изборен примарни циљ.

Екипа која је прошле сезоне изборила промоцију у Бундес лигу успела је да сачува прволигашки статус, са два бода "вишка" у односу на Франкфурт који ће у бараж за опстанак, а пет бодова у односу на дугогодишњег прволигаша и некадашњег шампиона Штутгарт.

Појачани играчима које су други одбацили, попут Сандра Вагнера из Херте (стрелца 14 голова), Луке Калдироле из Вердера, али и репрезентативца Србије који је напустио ХСВ - Слободана Рајковића, успели су да сложе екипу која има велике амбиције. Неколико дана по завршетку сезоне, већ се размишља о новим играчима.

Не тако богати клуб ће поново покушати да посегне за јефтинијим решењима, а поучени искуством са Рајковићем, у Дармштату желе и Гојка Качара.

Некадашњи репрезентативац Србије ће у овом прелазном року напустити ХСВ, упркос томе што је његовим голом изборен опстанак у Бундес лиги. Њему, и неколицини других искуснијих играча, саопштено је да потраже нову средину.

Како јавља локални лист из Хамбурга - "Хамбургер Моргенпост", представници Дармштата су већ обавили разговоре са Качаром, а на играчу је да одлучи да ли ће послушати њихову понуду и остати у Будес лиги, или ће разговарати са још неким клубовима. Помињу се Италија и Шпанија...

Гојко Качар је у славни ХСВ стигао 2010. године из Херте, а пре тога носио је дрес Војводине. Једно време играо је и на позајмици у Осаки.

У јануару је напуинио 29. година.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар