Кер брани судије: НБА их баца под аутобус!

Тренер Голден Стејт Вориорса Стив Кер незадовољан је ставом НБА лиге према судијама.

Кошарка 19.05.2016 | 15:00
Кер брани судије: НБА их баца под аутобус!

Након што су се Вориорси жалили да су оштећени у финишу меча са Голден Стејтом због корака Расела Вестбрука, НБА лига је саопштила да су судије направиле грешку.

Ипак, то није усрећило Кера који сматра да таква политика лиге није фер према судијама.

"Да, да, да! То је сјајно", саркастично је прокоментарисао саопштење НБА Стив Кер, "Не свиђа ми се та пракса. Ценим што НБА жели да буде транспарентна, али није фер према судијама. Осећам као да их бацају под аутобус. Имају немогућ посао. Никад неће бити непогрешиви, раде најбоље што могу. Мислим да нема смисла истицати лоше одлуке. За мене то нема сврхе".

Тандер је имао три поена предности у последњем минуту када се догодила ситуација са Весбруком, који је померао стајну ногу пре него што је затражио тајм-аут, а Кер је у чуђењу гледао судију Монтија Мекачена који не свира кораке.

После тајм-аута Вестбрук је фаулиран, погодио је једно од два слободна бацања па су Вориорси заостајали два поседа, након чега су и коначно поражени у првом мечу финала Запада НБА лиге.

"То је несрећна грешка, много тога се дешавало, играло се брзо, судије некад не могу све да виде, а у том тренутку нису имали најбољи угао", рекао је потпредседник операција за прегледања снимака при НБА Џо Борџија.

У уторак је НБА такође истакао и да је Стефен Кари направио кораке 7,8 секунди пре краја, што је једина друга грешка коју су још приметили, али је она имала минималан утицај на игру јер је МВП промашио шут.

Извор: Б92

 

Коментари / 0

Оставите коментар