Ker brani sudije: NBA ih baca pod autobus!

Trener Golden Stejt Voriorsa Stiv Ker nezadovoljan je stavom NBA lige prema sudijama.

Košarka 19.05.2016 | 15:00
Ker brani sudije: NBA ih baca pod autobus!

Nakon što su se Voriorsi žalili da su oštećeni u finišu meča sa Golden Stejtom zbog koraka Rasela Vestbruka, NBA liga je saopštila da su sudije napravile grešku.

Ipak, to nije usrećilo Kera koji smatra da takva politika lige nije fer prema sudijama.

"Da, da, da! To je sjajno", sarkastično je prokomentarisao saopštenje NBA Stiv Ker, "Ne sviđa mi se ta praksa. Cenim što NBA želi da bude transparentna, ali nije fer prema sudijama. Osećam kao da ih bacaju pod autobus. Imaju nemoguć posao. Nikad neće biti nepogrešivi, rade najbolje što mogu. Mislim da nema smisla isticati loše odluke. Za mene to nema svrhe".

Tander je imao tri poena prednosti u poslednjem minutu kada se dogodila situacija sa Vesbrukom, koji je pomerao stajnu nogu pre nego što je zatražio tajm-aut, a Ker je u čuđenju gledao sudiju Montija Mekačena koji ne svira korake.

Posle tajm-auta Vestbruk je fauliran, pogodio je jedno od dva slobodna bacanja pa su Voriorsi zaostajali dva poseda, nakon čega su i konačno poraženi u prvom meču finala Zapada NBA lige.

"To je nesrećna greška, mnogo toga se dešavalo, igralo se brzo, sudije nekad ne mogu sve da vide, a u tom trenutku nisu imali najbolji ugao", rekao je potpredsednik operacija za pregledanja snimaka pri NBA Džo Bordžija.

U utorak je NBA takođe istakao i da je Stefen Kari napravio korake 7,8 sekundi pre kraja, što je jedina druga greška koju su još primetili, ali je ona imala minimalan uticaj na igru jer je MVP promašio šut.

Izvor: B92

 

Komentari / 0

Ostavite komentar