Њукасл спрема велико појачање за Чемпионшип!

Рафа Бенитез доводи некадашњег миљеника из Ливерпула!

Фудбал 22.05.2016 | 15:20
Њукасл спрема велико појачање за Чемпионшип!

Испадање у Чемпионшип ће значити и лето великих промена у Њукаслу. Као што то обично бива са клубовима који испадну из Поремијер лиге, неки од најплаћенијих играча морају да се продају, а појачања ће бити знатно скромнијег ранга него за време ере у Премијер лиги. Једноставно, Њукасл мора да стегне каиш јер је остао без огромних финансијских средстава у буџету која су била загарантована од ТВ права у Премнијер лиги.

Међутим, Њукасл ће покушати да и у Чемпионшипу доведе неко звучно име, а прво на листи је - Данијел Агер!

Дански штопер је изричита жеља Рафе Бенитеза. Њих двојица су успешно сарађивали у Ливерпулу, управо је Рафа довео Данца на Енфилд Роуд, а овај је био незамењив у првој постави.

Агер тренутно игра у домовини где је члан Брондбија. Међутим, на крају сезоне му истиче уговор и биће слободан играч, а већ је истакао да не жели да продужи сарадњу са данским клубом разочаран клупском политиком и стратегијом јер је у обе сезоне Брондби био неконкурентан у трци за титулу. Интересовање за Агера је међу првима показао и грчки АЕК, али позив са Сент Џејмс Парка је далеко атрактивнија опција за Агера.

Шпанска Марка позивајући се на изворе из Бенитезовог окружења тврди да је Рафа већ позвао Агера и започео преговоре око доласка у Њукасл. Његово искуство би могло да буде под великог значаја за Свраке у напорној борби у Чемпионшипу да обезбеди експресан повратак у елиту.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар