Njukasl sprema veliko pojačanje za Čempionšip!

Rafa Benitez dovodi nekadašnjeg miljenika iz Liverpula!

Fudbal 22.05.2016 | 15:20
Njukasl sprema veliko pojačanje za Čempionšip!

Ispadanje u Čempionšip će značiti i leto velikih promena u Njukaslu. Kao što to obično biva sa klubovima koji ispadnu iz Poremijer lige, neki od najplaćenijih igrača moraju da se prodaju, a pojačanja će biti znatno skromnijeg ranga nego za vreme ere u Premijer ligi. Jednostavno, Njukasl mora da stegne kaiš jer je ostao bez ogromnih finansijskih sredstava u budžetu koja su bila zagarantovana od TV prava u Premnijer ligi.

Međutim, Njukasl će pokušati da i u Čempionšipu dovede neko zvučno ime, a prvo na listi je - Danijel Ager!

Danski štoper je izričita želja Rafe Beniteza. Njih dvojica su uspešno sarađivali u Liverpulu, upravo je Rafa doveo Danca na Enfild Roud, a ovaj je bio nezamenjiv u prvoj postavi.

Ager trenutno igra u domovini gde je član Brondbija. Međutim, na kraju sezone mu ističe ugovor i biće slobodan igrač, a već je istakao da ne želi da produži saradnju sa danskim klubom razočaran klupskom politikom i strategijom jer je u obe sezone Brondbi bio nekonkurentan u trci za titulu. Interesovanje za Agera je među prvima pokazao i grčki AEK, ali poziv sa Sent Džejms Parka je daleko atraktivnija opcija za Agera.

Španska Marka pozivajući se na izvore iz Benitezovog okruženja tvrdi da je Rafa već pozvao Agera i započeo pregovore oko dolaska u Njukasl. Njegovo iskustvo bi moglo da bude pod velikog značaja za Svrake u napornoj borbi u Čempionšipu da obezbedi ekspresan povratak u elitu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar