Сахрањен Огњен Ракочевић

На Градском гробљу у Загоричу у присуству великог броја грађана сахрањен Огњен Ракочевић (11). Од аутистичног дечака се опростиле директорка школе и његова асистенткиња.

Регион 17.05.2016 | 22:00
 Сахрањен Огњен Ракочевић

Ако ти јаве умро сам, не веруј, то не умем. На ову земљу сам свратио да ти намигнем мало. Да за мном остане нешто као лепршав траг. И зато: не буди тужан. Толико ми је стало да останем у теби будаласт и чудно драг. Ноћу, кад гледаш у небо и ти намигни мени. Нека то буде тајна. Упркос данима сивим, кад видиш неку комету да небо зарумени, упамти: То ја још увек шашав летим, и живим."

Заувек захвални босоногом дечаку, који нас је навео да будемо бољи људи. Памтићемо те заувек, твоји "Трагачи".

Најболнији поздрав, осим оног који су могли упутити неутешни родитељи Валентина и Бранко свом мезимцу, Огњену Огију, упутили су стиховима легендарног Мике Антића његови "Трагачи", многобројни грађани Подгорице и Црне Горе, војници, полицајци, пилоти, јавне личности и обичан свет, који нису успели да аутистичног малишана, који се пре две недеље искрао из породичне куће и нетрагом нестао, пронађу живог.

Међутим, мали Подгоричанин, чије је беживотно тело после две недеље његово пронађено на ушћу Мораче у Скадарско језеро, успео је оно што деценијама пре њега није ником, да помири подељену Црну Гору, да сви постану једно у масовној даноноћној потрази, која је, нажалост, имала тужан епилог.

И док је плавокосог једанаестогодишњака тражила читава армија људи, међу којима је било и оних недобронамерних, којима је Огијев отац Бранко опростио грехе, њега је плаховита Морача, коју је толико волео, узела у своја недра и кријући га од ронилаца и других трагача, однела у вечни мир.

У уторак, на подгоричком гробљу у Загоричу, недалеко од места где је Огњен последњи пут изашао из куће и упао у ледену реку, лелек је проламао небо.

Директорка ОШ "Саво Пејановић" Даринка Аџић говором се у име ученика и колектива школе опростила од једанаестогодишњака, ученика четвртог разреда. - Од првог сусрета заволео је другаре и радовао се сваком доласку и дружењу са њима, а и они су волели њега... Од тренутка његовог нестанка гајили смо наду, очекивали и желели да се врати у загрљај родитељима, брату и сестри и да нас све обрадује...

Тужна је данас наша школа, тужни су ученици и наставници, јер испраћамо нашег Огњена на његово последње путовање - речи су опроштаја Даринке Аџић. Над одром је говорила и Огњенова асистенткиња Милица Краљевић. - Дванаест дана сви смо били ти, Оги. Размишљали смо као ти, радили смо оно што би радио и ти. Показао си свима један нови свет, који многи нису знали да постоји. Зато је сада важно да се не стане на овоме и због Огњена и због друге аутистичне деце и њихових породица - казала је Краљевићева. На градском гробљу се опростио и свештеник Предраг Шћепановић, који је рекао да за Огњеном плачу Подгорица, породица и цела Црна Гора.

ЗАХВАЛНОСТ

Стриц Славен Ракочевић се у име породице опростио од Огњена и захвалио се свима који су протеклих дана били уз њих.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар