Лажу у САД, немамо базу у Палмири

Руско Министарство одбране назвало је "лажним" медијске тврдње из САД да Русија наводно успоставља војну базу у древном сиријском граду Палмири.

Свијет 17.05.2016 | 21:40
Лажу у САД, немамо базу у Палмири

ТАСС преноси изјаву портпарола тог министарства генералмајора Игора Конашенкова који тврди да се у Палмири налази "само привремени камп за војне инжењере, који тамо учествују у чишћењу од мина у граду".

АП је раније пренео објаву Иницијативе за културно наслеђе америчке Школе оријенталних истраживања која тврди данас да руска војска гради војне базе у граду у централној Сирији и археолошком локалитету Палмири, у зони која је под заштитом Унеска.

Та америчка институција објавила је сателитске снимке на којима се виде градилишта у северном делу древног града који је су оштетили борци Исламске државе, преноси АП.

Сиријске трупе уз подршку руских ваздушних снага су у марту преузеле Палмиру од снага Исламске државе.

Шеф одељења за заштиту антиквитета и музеја Мамун Абдулкарим потврдио је данас, у изјави за АП, да Руси граде мале бараке у којима се налазе канцеларија и клинике и додао да од његове организација нико није тражио дозволу за зидање тих објеката.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар