Морезмо: Жао ми је што нисам дочекала Ендијев Слем!

Амели Морезмо, некада прва тенисерка света, рекла је да је место тренера Ендија Марија напустила пошто су Шкот и она заједно донели такву одлуку.

Тенис 02.06.2016 | 13:40
Морезмо: Жао ми је што нисам дочекала Ендијев Слем!

"Била је то заједничка одлука, а више разлога довело је до тога да стигнемо до краја наше приче. Пошто сам постала мајка, договорили смо по план и програм по ком би Енди доста недеља проводио без мог надзора на тренинзима. После четри месеца нове сезоне схватили смо да је такав режим превише компликован и да није довољно добар за његов напредак", каже Морезмо.

Францускиња је била први тренер другог тенисера света од јуна 2014. до маја ове године, а Енди је за то време играо једно финале Аустралијан Опена и освојио два Мастерса – Мадрид и Монтреал 2015. године.

"Волела бих да сам наставила да радим с њим док не освоји Слем, што је последњи пут учинио на Вимблдону 2013, то је једна од ретких ствари за којима жалим. Али, сама чињеница да је одабрао жену да ради с њим, поготово у мушком шовинистичком свету, довољно говори о њему", додала је Морезмо.

Мари ће на предстојећем Ролан Гаросу, другом Грен слему сезоне, бити постављен за другог носиоца.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар