Morezmo: Žao mi je što nisam dočekala Endijev Slem!

Ameli Morezmo, nekada prva teniserka sveta, rekla je da je mesto trenera Endija Marija napustila pošto su Škot i ona zajedno doneli takvu odluku.

Tenis 02.06.2016 | 13:40
Morezmo: Žao mi je što nisam dočekala Endijev Slem!

"Bila je to zajednička odluka, a više razloga dovelo je do toga da stignemo do kraja naše priče. Pošto sam postala majka, dogovorili smo po plan i program po kom bi Endi dosta nedelja provodio bez mog nadzora na treninzima. Posle četri meseca nove sezone shvatili smo da je takav režim previše komplikovan i da nije dovoljno dobar za njegov napredak", kaže Morezmo.

Francuskinja je bila prvi trener drugog tenisera sveta od juna 2014. do maja ove godine, a Endi je za to vreme igrao jedno finale Australijan Opena i osvojio dva Mastersa – Madrid i Montreal 2015. godine.

"Volela bih da sam nastavila da radim s njim dok ne osvoji Slem, što je poslednji put učinio na Vimbldonu 2013, to je jedna od retkih stvari za kojima žalim. Ali, sama činjenica da je odabrao ženu da radi s njim, pogotovo u muškom šovinističkom svetu, dovoljno govori o njemu", dodala je Morezmo.

Mari će na predstojećem Rolan Garosu, drugom Gren slemu sezone, biti postavljen za drugog nosioca.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar