Анализа: Може ли Новак да побиједи стрес и притисак на Ролан Гаросу?

Новак Ђоковић осећа невероватан притисак пред Ролан Гарос који му сви намећемо: навијачи, медији и ја сада овом причом - каже легендарни тениски стручњак Радмило Арменулић за “Блиц”.

Тенис 20.05.2016 | 22:20
Анализа: Може ли Новак да побиједи стрес и притисак на Ролан Гаросу?

И Новак Ђоковић је човек од крви и меса. Није машина и испољава тугу, бес, страх, немир. То се најбоље видело у финалу у Риму које је изгубио од Ендија Мареја. Био је уморан и нервозан. Није био ни близу тријумфа у Вечном граду.

- Ђоковић је имао изузетно напорну недељу. Морао је да игра три сета против Белучија, мада умем да кажем да је он тај меч добио у два сета, јер у првом он дефинитивно није био на терену. Па онда напоран меч против Надала, који је Шпанац могао да добије, а онда и тежак дуел против Нишикорија после којег није имао довољно времена да се одмори за финале. Могао сам да се кладим да ће Мареј да добије финале - рекао је Радмило Арменулић за “Блиц”.

Да ли је већ почео да осећа притисак због морања да освоји Ролан Гарос? Сваког пролећа у ово време прати га та чувена реченица: “Узеће га сада или никад”.

- Чим се заврши један Ролан Гарос, за Новака почиње притисак. А сви ми око њега поспешујемо тај притисак. Сви му намећемо непотребну тензију.

Чини се да је у Риму Новак био нервознији него икада? Улазио је у расправе са судијама, викао на тим.

- Мислим да је тим потезом када је бацио рекет у публику више желео да буде симпатичан и да поручи: “Ево, мени ништа не иде, пробајте ви!”. Био је напет, али то је сасвим разумљиво јер је цео период од Монте Карла па до Ролан Гароса изузетно напоран. Уморан је, сада му је потребно да се одмори и крене у поход на Париз.

А да ли ће му се у Граду светлости враћати успомене из претходних година?

- Овај пораз ће бити велики мотив у Паризу. Ролан Гарос није исто што и Мадрид или Рим. У Паризу су бржи терени што му више одговара, мислим да ће доћи са великим мотивом. Главни је фаворит за освајање Купа мускетара. Мислим да је куцнуо час да коначно подигне тај трофеј.

Притисак у Риму

- Свађао се са судијама

- Бацио рекет у публику за време меча

- Викао на тим у боксу

- Викао на скупљача лоптица

Опрезно са Монфисом и Цонгом

Питали смо Арменулића ко ће у Паризу бити главни Новакови ривали.

- Мареј, који је поправио кретање, сервис. Надал такође добро игра, али и неки од младих лавова. Мада и Монфис и Цонга умеју добро да одиграју у Паризу. Бранилац титуле Вавринка, нема шансе.

Шта све добија Новак титулом у Паризу?

- Једини трофеј са гренд слемова који му недостаје

- Комплетираће некалендарски слем

- Биће то његов 12. гренд слем пехар

- Зарадиће 100 милиона долара од турнира

Коментари / 0

Оставите коментар