Analiza: Može li Novak da pobijedi stres i pritisak na Rolan Garosu?

Novak Đoković oseća neverovatan pritisak pred Rolan Garos koji mu svi namećemo: navijači, mediji i ja sada ovom pričom - kaže legendarni teniski stručnjak Radmilo Armenulić za “Blic”.

Tenis 20.05.2016 | 22:20
Analiza: Može li Novak da pobijedi stres i pritisak na Rolan Garosu?

I Novak Đoković je čovek od krvi i mesa. Nije mašina i ispoljava tugu, bes, strah, nemir. To se najbolje videlo u finalu u Rimu koje je izgubio od Endija Mareja. Bio je umoran i nervozan. Nije bio ni blizu trijumfa u Večnom gradu.

- Đoković je imao izuzetno napornu nedelju. Morao je da igra tri seta protiv Belučija, mada umem da kažem da je on taj meč dobio u dva seta, jer u prvom on definitivno nije bio na terenu. Pa onda naporan meč protiv Nadala, koji je Španac mogao da dobije, a onda i težak duel protiv Nišikorija posle kojeg nije imao dovoljno vremena da se odmori za finale. Mogao sam da se kladim da će Marej da dobije finale - rekao je Radmilo Armenulić za “Blic”.

Da li je već počeo da oseća pritisak zbog moranja da osvoji Rolan Garos? Svakog proleća u ovo vreme prati ga ta čuvena rečenica: “Uzeće ga sada ili nikad”.

- Čim se završi jedan Rolan Garos, za Novaka počinje pritisak. A svi mi oko njega pospešujemo taj pritisak. Svi mu namećemo nepotrebnu tenziju.

Čini se da je u Rimu Novak bio nervozniji nego ikada? Ulazio je u rasprave sa sudijama, vikao na tim.

- Mislim da je tim potezom kada je bacio reket u publiku više želeo da bude simpatičan i da poruči: “Evo, meni ništa ne ide, probajte vi!”. Bio je napet, ali to je sasvim razumljivo jer je ceo period od Monte Karla pa do Rolan Garosa izuzetno naporan. Umoran je, sada mu je potrebno da se odmori i krene u pohod na Pariz.

A da li će mu se u Gradu svetlosti vraćati uspomene iz prethodnih godina?

- Ovaj poraz će biti veliki motiv u Parizu. Rolan Garos nije isto što i Madrid ili Rim. U Parizu su brži tereni što mu više odgovara, mislim da će doći sa velikim motivom. Glavni je favorit za osvajanje Kupa musketara. Mislim da je kucnuo čas da konačno podigne taj trofej.

Pritisak u Rimu

- Svađao se sa sudijama

- Bacio reket u publiku za vreme meča

- Vikao na tim u boksu

- Vikao na skupljača loptica

Oprezno sa Monfisom i Congom

Pitali smo Armenulića ko će u Parizu biti glavni Novakovi rivali.

- Marej, koji je popravio kretanje, servis. Nadal takođe dobro igra, ali i neki od mladih lavova. Mada i Monfis i Conga umeju dobro da odigraju u Parizu. Branilac titule Vavrinka, nema šanse.

Šta sve dobija Novak titulom u Parizu?

- Jedini trofej sa grend slemova koji mu nedostaje

- Kompletiraće nekalendarski slem

- Biće to njegov 12. grend slem pehar

- Zaradiće 100 miliona dolara od turnira

Komentari / 0

Ostavite komentar