Шок пред Ролан Гарос: Федерер се повукао?!

Проблеми са коленом и леђима натерали су најтрофејнијег тенисера на свету на одлуку коју је данас ексклузивно објавио "Баслер Зеитунг".

Тенис 18.05.2016 | 10:20
Шок пред Ролан Гарос: Федерер се повукао?!

Роџер Федерер (34) прекинуће импресиван низ од 65 узастопних наступа на грен слем турнирима!

Због операције колена, коју је обавио почетком фебруара, на коју су се надовезали проблеми с леђима, власник 17 грен слем турнира донео је одлуку да се повуче са Ролан Гароса који почиње наредне недеље, 22. маја.

Ову вест у уторак је објавио "Баслер Зеитунг", дневни лист из Федереровог родног града, Базела, који је у јучерашњем издању најавио овакву могућност, а данас је и потврдио.

Федерер је оперисао колено после пораза од Новака Ђоковића у полуфиналу Аустралијан Опена (1:6, 2:6, 6:3, 3:6, 28. јануар), због чега није играо у Дубаију, Индијан Велсу и Мајамију, а покушао да се врати на Мастерсу у Монте Карлу.

Тамо је забележио две победе и био елиминисан у четвртфиналу од Жоа-Вилфреда Цонге, после чега је објавио да се повлачи и са Мастерса у Мадриду.

Покушао је да заигра прошле недеље на Мастерсу у Риму, на старту је надиграо Андреја Зверева, али већ у наредном колу изгубио од Доминика Тима, тако да је Ролан Гарос крајем маја дочекао са само пет одиграних мечева од краја јануара.

Забележио је три победе и два пораза.

Последњи грен слем Федерер није играо још 1999. године, УС Опен, од којег је до данас одржано чак 65 ГС турнира и на сваком је славни Швајцарац узео учешће.

Колико су поуздане информације до којих је дошао "БаЗ" нисмо сигурни, али ради се о дневном листу основаном 1977. године, чије су канцеларије у Базелу и који у том граду и околини има дневни тираж од око 100.000 примерака, а веома је популаран и на wебу.

Федерер је једном успео да освоји Ролан Гарос, 2009. године, када је највеће изненађење приредио Робин Содерлинг избацивши Рафаела Надала у четвртфиналу.

Федерер би у петак у 10 часова требало да буде постављен за трећег носиоца, а уколико су вести да се повукао тачне – трећи носилац постаће актуелни шампион Ролан Гароса и његов сународник, Стен Вавринка, а деветоструки првак Рафаел Надал био би постављен за четвртог носиоца, после чега би био немогућ сценарио да се са Новаком Ђоковићем састане пре полуфинала.

До званичне потврде ове информације остаје нам да верујемо "Баслер Зеитунгу".

Извор: мондо.рс

 

Коментари / 0

Оставите коментар