Šok pred Rolan Garos: Federer se povukao?!

Problemi sa kolenom i leđima naterali su najtrofejnijeg tenisera na svetu na odluku koju je danas ekskluzivno objavio "Basler Zeitung".

Tenis 18.05.2016 | 10:20
Šok pred Rolan Garos: Federer se povukao?!

Rodžer Federer (34) prekinuće impresivan niz od 65 uzastopnih nastupa na gren slem turnirima!

Zbog operacije kolena, koju je obavio početkom februara, na koju su se nadovezali problemi s leđima, vlasnik 17 gren slem turnira doneo je odluku da se povuče sa Rolan Garosa koji počinje naredne nedelje, 22. maja.

Ovu vest u utorak je objavio "Basler Zeitung", dnevni list iz Federerovog rodnog grada, Bazela, koji je u jučerašnjem izdanju najavio ovakvu mogućnost, a danas je i potvrdio.

Federer je operisao koleno posle poraza od Novaka Đokovića u polufinalu Australijan Opena (1:6, 2:6, 6:3, 3:6, 28. januar), zbog čega nije igrao u Dubaiju, Indijan Velsu i Majamiju, a pokušao da se vrati na Mastersu u Monte Karlu.

Tamo je zabeležio dve pobede i bio eliminisan u četvrtfinalu od Žoa-Vilfreda Conge, posle čega je objavio da se povlači i sa Mastersa u Madridu.

Pokušao je da zaigra prošle nedelje na Mastersu u Rimu, na startu je nadigrao Andreja Zvereva, ali već u narednom kolu izgubio od Dominika Tima, tako da je Rolan Garos krajem maja dočekao sa samo pet odigranih mečeva od kraja januara.

Zabeležio je tri pobede i dva poraza.

Poslednji gren slem Federer nije igrao još 1999. godine, US Open, od kojeg je do danas održano čak 65 GS turnira i na svakom je slavni Švajcarac uzeo učešće.

Koliko su pouzdane informacije do kojih je došao "BaZ" nismo sigurni, ali radi se o dnevnom listu osnovanom 1977. godine, čije su kancelarije u Bazelu i koji u tom gradu i okolini ima dnevni tiraž od oko 100.000 primeraka, a veoma je popularan i na webu.

Federer je jednom uspeo da osvoji Rolan Garos, 2009. godine, kada je najveće iznenađenje priredio Robin Soderling izbacivši Rafaela Nadala u četvrtfinalu.

Federer bi u petak u 10 časova trebalo da bude postavljen za trećeg nosioca, a ukoliko su vesti da se povukao tačne – treći nosilac postaće aktuelni šampion Rolan Garosa i njegov sunarodnik, Sten Vavrinka, a devetostruki prvak Rafael Nadal bio bi postavljen za četvrtog nosioca, posle čega bi bio nemoguć scenario da se sa Novakom Đokovićem sastane pre polufinala.

Do zvanične potvrde ove informacije ostaje nam da verujemo "Basler Zeitungu".

Izvor: mondo.rs

 

Komentari / 0

Ostavite komentar