Тео искрено: Био бих најгори да смо изгубили!

"Овако, није баш тако. Ту сам негде у средини", са осмехом и скромно каже један од најбољих кошаркаша Европе у последњој деценији.

Кошарка 20.05.2016 | 15:40
Тео искрено: Био бих најгори да смо изгубили!

Милош Теодосић и даље сумира утиске.

Шест пута погнуте главе напуштао је Фајнал фор Евролиге, два пута са Олимпијакосом, четири пута са ЦСКА из Москве, пре него што је коначно накачио шампионски качкет, подигао трофеј и запалио томпус.

Када се еуфорија мало слегла, схватио је колико је берлинско финале било близу новог фијаска моћне "армије". За "Вечерње новости" рекао је...

"Не могу ни да замислим како би било да и овог пута нисмо успели. Вероватно бих био најгори играч који је икад играо у Европи, а не мислим да је баш тако. Ту сам негде у средини...", рекао је скромно и са осмехом и додао:

"Ово ми је био седми Фајнал фор, што значи да шест пута нисам успео да освојим титулу. То је ситуација какву Новак Ђоковић има са Ролан Гаросом, надам се да ће стићи до финала и да ће га напокон освојити. И Шишкаускас и Папалукас су ми рекли да сам ово заслужио. Знају добро колико сам се нервирао и патио после тих пораза. Није нимало лако борити се с тим, био сам под великим притиском, али нисам желео да показујем и да самог себе 'убијам'. Сада је нестао и биће много лакше убудуће..."

За то што су се у вечери великог славља "понапијали", нико им није замерио. Напротив...

"Све ове године сам напорно радио да бисмо били у ситуацији да се радујемо, славимо и напијемо, а да нам нико ништа не приговори. Али, ово је први трофеј и надам се да ће их бити још. Никад као сад нисам толико веровао да можемо да победимо. У појединим тренуцима пре утакмице видео сам страх у екипи. Када смо онако добро кренули рекао сам саиграчима: 'Људи, ми смо бољи од њих и морамо да верујемо у победу'. На крају смо веровали, имали среће и победили".

Међутим...

"Да будем искрен, у тренутку ми је прошло кроз главу да ли је могуће да ће се опет тако нешто десити. Стварно то не бих могао да поднесем ни да преживим, али се окренула срећа која нас је издала претходних година. Треба признати да је Виктор (Хрјапа) уз мало среће погодио шут за продужетак. Без обзира на то што освојили титулу, зашто да не кажем да мислим да су судије мало помогле Фенеру да се врати у другом полувремену", рекао је човек, у кога ће овог лета бити упрте очи свих љубитеља кошарке у Србији.

Након што се први пут попео на кров Евролиге, време је да се први пут попне и на Олимп.

Док је држао пехар на терену берлинске арене није био огрнут руском заставом, већ српском. "Никад не кријем ко сам и одакле сам".

Коментари / 0

Оставите коментар