Teo iskreno: Bio bih najgori da smo izgubili!

"Ovako, nije baš tako. Tu sam negde u sredini", sa osmehom i skromno kaže jedan od najboljih košarkaša Evrope u poslednjoj deceniji.

Košarka 20.05.2016 | 15:40
Teo iskreno: Bio bih najgori da smo izgubili!

Miloš Teodosić i dalje sumira utiske.

Šest puta pognute glave napuštao je Fajnal for Evrolige, dva puta sa Olimpijakosom, četiri puta sa CSKA iz Moskve, pre nego što je konačno nakačio šampionski kačket, podigao trofej i zapalio tompus.

Kada se euforija malo slegla, shvatio je koliko je berlinsko finale bilo blizu novog fijaska moćne "armije". Za "Večernje novosti" rekao je...

"Ne mogu ni da zamislim kako bi bilo da i ovog puta nismo uspeli. Verovatno bih bio najgori igrač koji je ikad igrao u Evropi, a ne mislim da je baš tako. Tu sam negde u sredini...", rekao je skromno i sa osmehom i dodao:

"Ovo mi je bio sedmi Fajnal for, što znači da šest puta nisam uspeo da osvojim titulu. To je situacija kakvu Novak Đoković ima sa Rolan Garosom, nadam se da će stići do finala i da će ga napokon osvojiti. I Šiškauskas i Papalukas su mi rekli da sam ovo zaslužio. Znaju dobro koliko sam se nervirao i patio posle tih poraza. Nije nimalo lako boriti se s tim, bio sam pod velikim pritiskom, ali nisam želeo da pokazujem i da samog sebe 'ubijam'. Sada je nestao i biće mnogo lakše ubuduće..."

Za to što su se u večeri velikog slavlja "ponapijali", niko im nije zamerio. Naprotiv...

"Sve ove godine sam naporno radio da bismo bili u situaciji da se radujemo, slavimo i napijemo, a da nam niko ništa ne prigovori. Ali, ovo je prvi trofej i nadam se da će ih biti još. Nikad kao sad nisam toliko verovao da možemo da pobedimo. U pojedinim trenucima pre utakmice video sam strah u ekipi. Kada smo onako dobro krenuli rekao sam saigračima: 'Ljudi, mi smo bolji od njih i moramo da verujemo u pobedu'. Na kraju smo verovali, imali sreće i pobedili".

Međutim...

"Da budem iskren, u trenutku mi je prošlo kroz glavu da li je moguće da će se opet tako nešto desiti. Stvarno to ne bih mogao da podnesem ni da preživim, ali se okrenula sreća koja nas je izdala prethodnih godina. Treba priznati da je Viktor (Hrjapa) uz malo sreće pogodio šut za produžetak. Bez obzira na to što osvojili titulu, zašto da ne kažem da mislim da su sudije malo pomogle Feneru da se vrati u drugom poluvremenu", rekao je čovek, u koga će ovog leta biti uprte oči svih ljubitelja košarke u Srbiji.

Nakon što se prvi put popeo na krov Evrolige, vreme je da se prvi put popne i na Olimp.

Dok je držao pehar na terenu berlinske arene nije bio ogrnut ruskom zastavom, već srpskom. "Nikad ne krijem ko sam i odakle sam".

Komentari / 0

Ostavite komentar