Путници ударали по инвентару авиона!

Летелица „Ер Србије“ због техничких проблема, уместо у недељу, у Београд слетела тек јуче.

Србија 17.05.2016 | 08:50
Путници ударали по инвентару авиона!

Око 50 путника „Ер Србије“ који због техничких проблема с авионом у недељу нису могли да се врате у Београд из Истанбула и који су остали „заробљени“ у овом турском граду допутовали су јуче по подне, и то другим авионом.

Лет авиона „ербас А 319 (YУ-АПБ)“ био је заказан с турског аеродрома за недељу, али је убрзо отказан због квара, а путницима је обезбеђен смештај у хотелу. Нови лет био је померен за јуче ујутро, али ни тада авион није могао да полети због техничких проблема. Иначе, оба лета су отказана после укрцавања путника у авион. Све то изазвало је велико негодовање.

"Било је страшно. Људи су се успаничили. Једни су бесно ударали по инвентару, други су викали на особље, а трећи једва дочекали да дотакну земљу, изјавивши да у тај авион улазе само мртви", изјавио је за Курир један од путника.

Из „Ер Србије“ кажу да је авион у недељу имао проблем с индикатором температуре горива и да је тим линијског одржавања на аеродрому у Истанбулу након прегледа установио да је на летелици могуће отклонити квар, али је посада до тада већ прешла законом дозвољено радно време, па је зато лет морао да буде померен за сутрадан.

-Авион је прошао провере линијског одржавања и проглашен је исправним.

Извор: Курир, Фото: Профимедиа

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

јутрањика;

17.05.2016 09:09

ЕЕЕ'МОЈ НАРОДЕ НИКО НИЈЕ ОБОГАТИЈО,НА СТАРОМ КЉУСЕТУ.ОБИЧАЈНО СЕ ДОГАДЈА :КАД ЦРКНЕ КЉУСЕ!КОЧИЈАШ ПОЛКО ОДЛАЗИ ЗА ЊИМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦХ

17.05.2016 10:12

Паметан си ставио би те за прсједника дрзаве,не размисљас ста је све Србски народ дозивио кроз своју историју ко нас све није газио, добро је да уопсте колико толико моземо ици у корак са светом.

Name

Д

17.05.2016 10:39

Бас тако будимо срецни да имамо уопсте авио,како пролазимо кроз проблеме.Уосталом све компаније возе авионе старе и по 20,25 година то за авион није ниста немојте рузити одмах компанију јер је наса,безбедност вам је највазнија и то је обезбедјено.Све остало је споредно.

Name

Киклоп

17.05.2016 11:10

Летио једном и никад висе. Стари ЈАТ-ови авиони, само префарбани.

ОДГОВОРИТЕ