Putnici udarali po inventaru aviona!

Letelica „Er Srbije“ zbog tehničkih problema, umesto u nedelju, u Beograd sletela tek juče.

Srbija 17.05.2016 | 08:50
Putnici udarali po inventaru aviona!

Oko 50 putnika „Er Srbije“ koji zbog tehničkih problema s avionom u nedelju nisu mogli da se vrate u Beograd iz Istanbula i koji su ostali „zarobljeni“ u ovom turskom gradu doputovali su juče po podne, i to drugim avionom.

Let aviona „erbas A 319 (YU-APB)“ bio je zakazan s turskog aerodroma za nedelju, ali je ubrzo otkazan zbog kvara, a putnicima je obezbeđen smeštaj u hotelu. Novi let bio je pomeren za juče ujutro, ali ni tada avion nije mogao da poleti zbog tehničkih problema. Inače, oba leta su otkazana posle ukrcavanja putnika u avion. Sve to izazvalo je veliko negodovanje.

"Bilo je strašno. Ljudi su se uspaničili. Jedni su besno udarali po inventaru, drugi su vikali na osoblje, a treći jedva dočekali da dotaknu zemlju, izjavivši da u taj avion ulaze samo mrtvi", izjavio je za Kurir jedan od putnika.

Iz „Er Srbije“ kažu da je avion u nedelju imao problem s indikatorom temperature goriva i da je tim linijskog održavanja na aerodromu u Istanbulu nakon pregleda ustanovio da je na letelici moguće otkloniti kvar, ali je posada do tada već prešla zakonom dozvoljeno radno vreme, pa je zato let morao da bude pomeren za sutradan.

-Avion je prošao provere linijskog održavanja i proglašen je ispravnim.

Izvor: Kurir, Foto: Profimedia

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

jutranjika;

17.05.2016 09:09

EEE'MOJ NARODE NIKO NIJE OBOGATIJO,NA STAROM KLJUSETU.OBIČAJNO SE DOGADJA :KAD CRKNE KLJUSE!KOČIJAŠ POLKO ODLAZI ZA NJIM.

ODGOVORITE
Name

CH

17.05.2016 10:12

Pametan si stavio bi te za prsjednika drzave,ne razmisljas sta je sve Srbski narod dozivio kroz svoju istoriju ko nas sve nije gazio, dobro je da uopste koliko toliko mozemo ici u korak sa svetom.

Name

D

17.05.2016 10:39

Bas tako budimo srecni da imamo uopste avio,kako prolazimo kroz probleme.Uostalom sve kompanije voze avione stare i po 20,25 godina to za avion nije nista nemojte ruziti odmah kompaniju jer je nasa,bezbednost vam je najvaznija i to je obezbedjeno.Sve ostalo je sporedno.

Name

Kiklop

17.05.2016 11:10

Letio jednom i nikad vise. Stari JAT-ovi avioni, samo prefarbani.

ODGOVORITE