Свјетска банка ће кредитирати реформу јавне управе у Србији

Министар финансија Србије Душан Вујовић и шеф Канцеларије Свјетске банке Тони Верхеијен потписали су уговор о кредиту од 69 милиона евра, односно 75 милиона долара.

Србија 17.05.2016 | 08:15
Свјетска банка ће кредитирати реформу јавне управе у Србији

Средства овог зајма Србија ће повлачити тек пошто испуни унапријед договорене циљеве, а намјењен је за подршку реформама јавног сектора и државних финансија у Србији, наводе из Свјетске банке.

Одобрењем пројекта Програм за резултате у модернизацији и оптимизацији јавне управе Свјетска банка показује спремност да подржи текуће реформе у јавном сектору у Србији.

Влада Србије је, наводе из ове банке, усвајањем Стратегије за реформу јавне управе и Акционог плана за њено спровођење, започела 2014. године амбициозну реформу јавне управе, рјешавање дугорочнијих проблема, усредсређујући се на побољшање управљања запошљавањем у јавном сектору и реструктурирање институција.

Осим што ће се смањити фискални притисак на буџет од стране јавног сектора, Стратегија реформе јавне управе такође ће створити услове за боље пружање услуга у социјалним секторима.

 

Коментари / 0

Оставите коментар