Svjetska banka će kreditirati reformu javne uprave u Srbiji

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović i šef Kancelarije Svjetske banke Toni Verheijen potpisali su ugovor o kreditu od 69 miliona evra, odnosno 75 miliona dolara.

Srbija 17.05.2016 | 08:15
Svjetska banka će kreditirati reformu javne uprave u Srbiji

Sredstva ovog zajma Srbija će povlačiti tek pošto ispuni unaprijed dogovorene ciljeve, a namjenjen je za podršku reformama javnog sektora i državnih finansija u Srbiji, navode iz Svjetske banke.

Odobrenjem projekta Program za rezultate u modernizaciji i optimizaciji javne uprave Svjetska banka pokazuje spremnost da podrži tekuće reforme u javnom sektoru u Srbiji.

Vlada Srbije je, navode iz ove banke, usvajanjem Strategije za reformu javne uprave i Akcionog plana za njeno sprovođenje, započela 2014. godine ambicioznu reformu javne uprave, rješavanje dugoročnijih problema, usredsređujući se na poboljšanje upravljanja zapošljavanjem u javnom sektoru i restrukturiranje institucija.

Osim što će se smanjiti fiskalni pritisak na budžet od strane javnog sektora, Strategija reforme javne uprave takođe će stvoriti uslove za bolje pružanje usluga u socijalnim sektorima.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar