У "Крајини" ред отказа, ред запошљавања

Неизвјесност међу радницима „Крајина осигурања“ из Бањалуке расте из дана у дан, јер су најављени откази за већи број радника, а нова управа планира и запошљавање нових 50 људи, због чега и они који тренутно нису на списку за отказ не знају шта их чека.

Република Српска 17.05.2016 | 07:38
У "Крајини" ред отказа, ред запошљавања

Радницима „Крајина осигурања“ се на састанку обратио новоименовани директор Милан Михајило тврдећи да ће учинити све да предузеће поново стане на ноге. Састанку на којем су радници покушали да добију више информација о својој и судбини „Крајина осигурања“ присуствовали су и донедавни директор Ведранко Шпирић и предсједник синдиката Споменка Хричак.

"Радници су га подсјетили на рјешење Агенције за осигурање Републике Српске да не испуњава услове за мјесто директора предузећа, а Шпирић је викао на оне који су питали за најављене отказе и нова запошљавања. Шпирић је радницима одговорио да нису компетентни да постављају таква питања и да је на листи за отказе 26, а не 36 имена", казао је извор „Гласа Српске“ из „Крајина осигурања“.

Радници тврде да се нико па чак ни синдикат не бори за њихова права, због чега су потписали петицију којом траже смјену Хричакове.

„Крајина осигурање“ је добило је већ трећег директора за мање од пола године, колико су власници већинског пакета акција Навен Агарвал и Гупта Нете.

Они су крајем прошле године кроз докапитализацију купили емисију акција за близу седам милиона КМ и тиме стекли власничке удјеле од по 25,2 одсто.

Недуго послије тога формиран је нови Управни одбор предузећа на чије је чело изабран Агарвал и у којем су већину мјеста заузели представници нових власника и њима одани људи. То им је отворило пут да сами доносе све одлуке и прегласавају остале акционаре укључујући и промјене директора као на траци и одобравање разних сумњивих трансакција, због чега се „Крајина осигурање“ нашло под лупом полиције, Агенције за осигурање РС и других контролних органа.

Извор: Глас Српске

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Бањалука

17.05.2016 07:24

Треба ред,рад и дисциплину уводити. А најбољи нацин да се заведе рад,ред и дисциплина је приватизовање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

17.05.2016 07:26

"Одани људи"

ОДГОВОРИТЕ
Name

брзи

17.05.2016 08:55

Назалост пропао созиализам.Само када ЦЕ то народ сватит.Приватизација у преводу,да фабрика није дрзавна .Послодавац је газда те исте фабрике.Улазе да БИ ИМО профит,а не сто ИМА виска новца.И он одлуцује кога це примит.Њему су потребни способни људи,који могу остварит добит.Њега мобнг не интересује.

Name

СПИРИЦИ

17.05.2016 08:06

Ведранко Спириц - Никола Спириц ?????????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика

17.05.2016 09:37

Маса је џабалебароша у том осигурању. Медјутим, зар се све мора дати страним тајкунима да би било шта функционисало? Онда је логично да и држава буде дата странцима па г.овнима како год буде.

ОДГОВОРИТЕ