U "Krajini" red otkaza, red zapošljavanja

Neizvjesnost među radnicima „Krajina osiguranja“ iz Banjaluke raste iz dana u dan, jer su najavljeni otkazi za veći broj radnika, a nova uprava planira i zapošljavanje novih 50 ljudi, zbog čega i oni koji trenutno nisu na spisku za otkaz ne znaju šta ih čeka.

Republika Srpska 17.05.2016 | 07:38
U "Krajini" red otkaza, red zapošljavanja

Radnicima „Krajina osiguranja“ se na sastanku obratio novoimenovani direktor Milan Mihajilo tvrdeći da će učiniti sve da preduzeće ponovo stane na noge. Sastanku na kojem su radnici pokušali da dobiju više informacija o svojoj i sudbini „Krajina osiguranja“ prisustvovali su i donedavni direktor Vedranko Špirić i predsjednik sindikata Spomenka Hričak.

"Radnici su ga podsjetili na rješenje Agencije za osiguranje Republike Srpske da ne ispunjava uslove za mjesto direktora preduzeća, a Špirić je vikao na one koji su pitali za najavljene otkaze i nova zapošljavanja. Špirić je radnicima odgovorio da nisu kompetentni da postavljaju takva pitanja i da je na listi za otkaze 26, a ne 36 imena", kazao je izvor „Glasa Srpske“ iz „Krajina osiguranja“.

Radnici tvrde da se niko pa čak ni sindikat ne bori za njihova prava, zbog čega su potpisali peticiju kojom traže smjenu Hričakove.

„Krajina osiguranje“ je dobilo je već trećeg direktora za manje od pola godine, koliko su vlasnici većinskog paketa akcija Naven Agarval i Gupta Nete.

Oni su krajem prošle godine kroz dokapitalizaciju kupili emisiju akcija za blizu sedam miliona KM i time stekli vlasničke udjele od po 25,2 odsto.

Nedugo poslije toga formiran je novi Upravni odbor preduzeća na čije je čelo izabran Agarval i u kojem su većinu mjesta zauzeli predstavnici novih vlasnika i njima odani ljudi. To im je otvorilo put da sami donose sve odluke i preglasavaju ostale akcionare uključujući i promjene direktora kao na traci i odobravanje raznih sumnjivih transakcija, zbog čega se „Krajina osiguranje“ našlo pod lupom policije, Agencije za osiguranje RS i drugih kontrolnih organa.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Banjaluka

17.05.2016 07:24

Treba red,rad i disciplinu uvoditi. A najbolji nacin da se zavede rad,red i disciplina je privatizovanje

ODGOVORITE
Name

Hm

17.05.2016 07:26

"Odani ljudi"

ODGOVORITE
Name

brzi

17.05.2016 08:55

Nazalost propao sozializam.Samo kada CE to narod svatit.Privatizacija u prevodu,da fabrika nije drzavna .Poslodavac je gazda te iste fabrike.Ulaze da BI IMO profit,a ne sto IMA viska novca.I on odlucuje koga ce primit.Njemu su potrebni sposobni ljudi,koji mogu ostvarit dobit.Njega mobng ne interesuje.

Name

SPIRICI

17.05.2016 08:06

Vedranko Spiric - Nikola Spiric ?????????????

ODGOVORITE
Name

Logika

17.05.2016 09:37

Masa je džabalebaroša u tom osiguranju. Medjutim, zar se sve mora dati stranim tajkunima da bi bilo šta funkcionisalo? Onda je logično da i država bude data strancima pa g.ovnima kako god bude.

ODGOVORITE