ИРБ вс Кнежево: Крај спора за мјесец

Окружни привредни суд Бањалука у року од 30 дана донијеће пресуду по тужби тешкој 1,68 милиона КМ, коју су Акцијски фонд и Фонд за реституцију Републике Српске, а којима управља Инвестиционо-развојна банка (ИРБ) Републике Српске, поднијели против општине Кнежево због неизмиривања обавеза по основу емитованих обвезница.

Република Српска 17.05.2016 | 07:31
ИРБ вс Кнежево: Крај спора за мјесец

У Окружном привредном суду у Бањалуци данас је одржано рочиште за главну расправу по овој тужби.

Иако је на прошлом рочишту представник Правобранилаштва Републике Српске, које заступа општину Кнежево, затражила да се на главној расправи у својству свједока појаве и Чедо Вуковић и Ранко Тепић који су у вријеме када се општина задужила путем обвезница били на позицији начелника општине, односно начелника Одјељења за привреду и финансије, они данас нису били у суду. Разлог за то је што је представник Правобранилаштва одустао од приједлога за извођење доказа саслушањем ових свједока.

Акцијски фонд и Фонд за реституцију Републике Српске поднијели су 2012. године тужбу против општине Кнежево ради исплате доспјелих потраживања по основу обвезница у којој је наведен дуг од 840.000 КМ.

У тужбеном захтјеву фондови од општине Кнежево потражују по 420.000 КМ, на име доспјећа на наплату два полугодишња ануитета са роком плаћања до 20. јула 2013. и 4. августа 2013. године.

Акцијски фонд и Фонд за реституцију купили су крајем 2010. године обвезнице општине Кнежево у укупном износу од 5,6 милиона КМ. Половину тог износа платио је Акцијски фонд, а половину Фонд за реституцију. Првобитни тужбени захтјев ИРБ-а се повећавао како су на наплату доспијевали нови износи.

Извор: ЦАПИТАЛ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Пикси

17.05.2016 07:03

А сад очекујемо тужбе против СВИХ који не измирују обавезе према ИРБ-у. То су НАШЕ паре од продаје Телекома.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кнезево

17.05.2016 09:04

Паре су потросене