Сиротиња и даље без једнократне помоћи

Град Бањалука још није уплатио средства Центру за социјални рад за једнократну новчану помоћ која се корисницима даје у стању тешке социјалне потребе, а да ли ће и када бити уплаћена средства из Градске управе данас су само казали да немају одговор на ово питање.

Република Српска 16.05.2016 | 21:25
Сиротиња и даље без једнократне помоћи

Вера Сладојевић, директор Центра за социјални рад, рекла је да немају информације када би исплате требало да буду за једнократну новчану помоћ.

"Немамо никаквих назнака да ће новац који је намијењен за те сврхе у идућа три мјесеца бити стављен на располагање Центру за социјални рад", каже Сладојевићева.

Додала је да ако не буду дозначена средства, угрожена је исплата једнократне новчане помоћи за најугроженије.

Боран Босанчић, шеф Клуба одборника ДНС-а, истиче да ће они искористити све могућности да би пронашли рјешење.

"Наплата новца за социјално угрожене категорије представља приоритет и они не смију трпјети уколико има проблема у буџету града", истакао је он.

У годишњем буџету за ову намјену је предвиђено 440.000 КМ, од чега је Центар за прва три мјесеца добио 110.000 КМ.

(Независне новине)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

16.05.2016 19:40

Сиротиња је и Богу тешка а највећи одговорност за своје сиромаштво сноси сиротиња сама. Свет је велик. Зато ако нема посла у једном граду или држави има у другом. Само се упорним радом и штедњом може изаћи из сиромаштва!

ОДГОВОРИТЕ
Name

алеx.бл

16.05.2016 20:02

Не бих се слозио са тобом г. Микицу, и у најбогатијим и економски најјацим земљама постоји сиротиња, за коју се ето казе да је и Богу теска, али јој се не пригвара због њихове неимастиње!.

Name

Ферид

16.05.2016 20:38

Михаило не лупај молим те.Ниси досад лупао немој ни сад.Ради се о најнижем слоју људи и зна се да су они немоћни.Зна се и због кога су сиротиња,Митровића,Стевандића и сличних који су покупили из буџета задњу пару.

Name

Михаило Микић

16.05.2016 20:48

Алеx. би Нико овде никоме не приговара због његовог сиромаштва или економских стања у коме се налази али сваки СРБин треба да зна да без муке нема науке а хлеба без зноја и мотике. У Светом Писму стоји написано "ко не ради да не једе" па аки неко од СРБа можете да будете да нерадите немора тада ни хлеба да једе. Многи би хтјели хлеба преко погаче без зноја и мотике а тога УПАМТИТЕ добро нигдје нема. РАД ЈЕ СТВОРИО ЧОВЈЕКА!

Name

Свицарац

17.05.2016 07:56

90% народа је сиротиња.Сиротиња је и онај ко ради и прима плату од 1000 км.Например у Свајцарској је сиротиња свако онај ко има испод 2800ЦХФ мјесецно сто је ријетко и ту онда ускаце дрзава са социјалном помоцу и доплати новац да се предје овај праг сиромаства. Цијене су европске ајд ти сад зиви нормално са 500 е ,немогуце је .Велико је сиромаство. Без неких 1200-1300 еура нема нормалног зивота тако да се мозе реци да су сви који имају испод овог сиротиња

Name

грађанин

16.05.2016 19:52

Не брукај се Гаврановићу, изнађи средства за сиротињу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није сиротиња Богу теска

16.05.2016 20:15

Запамтите, свако од нас је вољен од неког јавно или тајно. Сви се ми одрицемо нецега због некога. Босна, и РС су росне и посне од кад траје историја Срба и Муслимана.

ОДГОВОРИТЕ