Sirotinja i dalje bez jednokratne pomoći

Grad Banjaluka još nije uplatio sredstva Centru za socijalni rad za jednokratnu novčanu pomoć koja se korisnicima daje u stanju teške socijalne potrebe, a da li će i kada biti uplaćena sredstva iz Gradske uprave danas su samo kazali da nemaju odgovor na ovo pitanje.

Republika Srpska 16.05.2016 | 21:25
Sirotinja i dalje bez jednokratne pomoći

Vera Sladojević, direktor Centra za socijalni rad, rekla je da nemaju informacije kada bi isplate trebalo da budu za jednokratnu novčanu pomoć.

"Nemamo nikakvih naznaka da će novac koji je namijenjen za te svrhe u iduća tri mjeseca biti stavljen na raspolaganje Centru za socijalni rad", kaže Sladojevićeva.

Dodala je da ako ne budu doznačena sredstva, ugrožena je isplata jednokratne novčane pomoći za najugroženije.

Boran Bosančić, šef Kluba odbornika DNS-a, ističe da će oni iskoristiti sve mogućnosti da bi pronašli rješenje.

"Naplata novca za socijalno ugrožene kategorije predstavlja prioritet i oni ne smiju trpjeti ukoliko ima problema u budžetu grada", istakao je on.

U godišnjem budžetu za ovu namjenu je predviđeno 440.000 KM, od čega je Centar za prva tri mjeseca dobio 110.000 KM.

(Nezavisne novine)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

16.05.2016 19:40

Сиротиња је и Богу тешка а највећи одговорност за своје сиромаштво сноси сиротиња сама. Свет је велик. Зато ако нема посла у једном граду или држави има у другом. Само се упорним радом и штедњом може изаћи из сиромаштва!

ODGOVORITE
Name

alex.bl

16.05.2016 20:02

Ne bih se slozio sa tobom g. Mikicu, i u najbogatijim i ekonomski najjacim zemljama postoji sirotinja, za koju se eto kaze da je i Bogu teska, ali joj se ne prigvara zbog njihove neimastinje!.

Name

Ферид

16.05.2016 20:38

Михаило не лупај молим те.Ниси досад лупао немој ни сад.Ради се о најнижем слоју људи и зна се да су они немоћни.Зна се и због кога су сиротиња,Митровића,Стевандића и сличних који су покупили из буџета задњу пару.

Name

Михаило Микић

16.05.2016 20:48

Alex. bi Нико овде никоме не приговара због његовог сиромаштва или економских стања у коме се налази али сваки СРБин треба да зна да без муке нема науке а хлеба без зноја и мотике. У Светом Писму стоји написано "ко не ради да не једе" па аки неко од СРБа можете да будете да нерадите немора тада ни хлеба да једе. Многи би хтјели хлеба преко погаче без зноја и мотике а тога УПАМТИТЕ добро нигдје нема. РАД ЈЕ СТВОРИО ЧОВЈЕКА!

Name

Svicarac

17.05.2016 07:56

90% naroda je sirotinja.Sirotinja je i onaj ko radi i prima platu od 1000 km.Naprimer u Svajcarskoj je sirotinja svako onaj ko ima ispod 2800CHF mjesecno sto je rijetko i tu onda uskace drzava sa socijalnom pomocu i doplati novac da se predje ovaj prag siromastva. Cijene su evropske ajd ti sad zivi normalno sa 500 e ,nemoguce je .Veliko je siromastvo. Bez nekih 1200-1300 eura nema normalnog zivota tako da se moze reci da su svi koji imaju ispod ovog sirotinja

Name

građanin

16.05.2016 19:52

Ne brukaj se Gavranoviću, iznađi sredstva za sirotinju.

ODGOVORITE
Name

Nije sirotinja Bogu teska

16.05.2016 20:15

Zapamtite, svako od nas je voljen od nekog javno ili tajno. Svi se mi odricemo necega zbog nekoga. Bosna, i RS su rosne i posne od kad traje istorija Srba i Muslimana.

ODGOVORITE