Нандо де Коло бира - право лице у НБА или власт у Европи?!

Амери нуде паре и минутажу, а ЦСКА 3.000.000 евра! МВП Евролиге и Фајнал фора већ добио први позив из најјаче лиге света!

Кошарка 19.05.2016 | 15:40
Нандо де Коло бира - право лице у НБА или власт у Европи?!

Европа му је под ногама, изнад је само Америка!

Нандо де Коло је на импресиван начин завршио сезону у Евролиги. Француски ас је у другој сезони ца ЦСКА освојио титулу шампиона, а приграбио је и признања за најкориснијег играча Евролига и Фајнал фора. Рекло би се да је у Европи „прешао игрицу“ и да је време за јачи изазов. А из редова европског првака једини корак напред мозе да буде НБА лига.

Де Коло је већ играо у најјачем кошаркашком такмичењу на свету, али се није прославио. Провео је годину и по дана у Сан Антонију и пола сезоне у Торонту. Играјући за Спарсе у просеку је постизао тек 4,3 поена по мечу. Примера ради, бољи учинак у дебитантској сезони је имао и Бобан Марјановић иако је мање играо.

Из НБА лиге је дошао у ЦСКА и натерао Американце да га зову назад већ после две године. Денвер Нагетси су први показали интересовање за сјајног Француза. Спремни су да му понуде и уговор и минутажу који би га задовољили. Али с обзиром да је Де Коло и даље ограничено слободан играч и да права на њега полажу Торонто Репторси, клубу из Колорада неће бити лако да га се докопају. Уколико Торонто изједначи Денверову понуду, Де Коло неће моћи да одбије Рапторсе.

Међутим, ни ЦСКА не одустаје од намере да задржи најбољег играча.
„Он зна колико нам је стало да га задржимо. Чинимо крајње напоре да успемо у томе, али на крају све зависи од тога шта он мислим и осећа. Видећемо шта ће бити“, рекао је први човек ЦСКА Андреј Ватутин.

Према најновијим информацијама, Армејци су спремни да дуплирају уговор свом најбољем играчу. Уместо садашњих 1.500.000 евра понудиће му уговор вредан 3.000.000 евра годишње. У том случају би само Алексеј Швед био боље плаћен у Европи пошто Рус у Химкију зарађује 3.400.000 европских новчаница годишње.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар