Nando de Kolo bira - pravo lice u NBA ili vlast u Evropi?!

Ameri nude pare i minutažu, a CSKA 3.000.000 evra! MVP Evrolige i Fajnal fora već dobio prvi poziv iz najjače lige sveta!

Košarka 19.05.2016 | 15:40
Nando de Kolo bira - pravo lice u NBA ili vlast u Evropi?!

Evropa mu je pod nogama, iznad je samo Amerika!

Nando de Kolo je na impresivan način završio sezonu u Evroligi. Francuski as je u drugoj sezoni ca CSKA osvojio titulu šampiona, a prigrabio je i priznanja za najkorisnijeg igrača Evroliga i Fajnal fora. Reklo bi se da je u Evropi „prešao igricu“ i da je vreme za jači izazov. A iz redova evropskog prvaka jedini korak napred moze da bude NBA liga.

De Kolo je već igrao u najjačem košarkaškom takmičenju na svetu, ali se nije proslavio. Proveo je godinu i po dana u San Antoniju i pola sezone u Torontu. Igrajući za Sparse u proseku je postizao tek 4,3 poena po meču. Primera radi, bolji učinak u debitantskoj sezoni je imao i Boban Marjanović iako je manje igrao.

Iz NBA lige je došao u CSKA i naterao Amerikance da ga zovu nazad već posle dve godine. Denver Nagetsi su prvi pokazali interesovanje za sjajnog Francuza. Spremni su da mu ponude i ugovor i minutažu koji bi ga zadovoljili. Ali s obzirom da je De Kolo i dalje ograničeno slobodan igrač i da prava na njega polažu Toronto Reptorsi, klubu iz Kolorada neće biti lako da ga se dokopaju. Ukoliko Toronto izjednači Denverovu ponudu, De Kolo neće moći da odbije Raptorse.

Međutim, ni CSKA ne odustaje od namere da zadrži najboljeg igrača.
„On zna koliko nam je stalo da ga zadržimo. Činimo krajnje napore da uspemo u tome, ali na kraju sve zavisi od toga šta on mislim i oseća. Videćemo šta će biti“, rekao je prvi čovek CSKA Andrej Vatutin.

Prema najnovijim informacijama, Armejci su spremni da dupliraju ugovor svom najboljem igraču. Umesto sadašnjih 1.500.000 evra ponudiće mu ugovor vredan 3.000.000 evra godišnje. U tom slučaju bi samo Aleksej Šved bio bolje plaćen u Evropi pošto Rus u Himkiju zarađuje 3.400.000 evropskih novčanica godišnje.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar