Ево и списка Хрватске за ЕУРО!

Везни ред да се смрзнеш, одличан и напад, али шкрипи у одбрани! Чак шесторица фудбалера загребачког Динама на списку од 27 играча које је позвао Анте Чачић.

Фудбал 20.05.2016 | 18:00
Ево и списка Хрватске за ЕУРО!

Хрвати су сузили круг, селектор Анте Чачић је саопштио на којих 27 играча рачуна за почетак припрема за ЕП у Француској. Стратег Коцкастих није одредио коначну листу играча, али неће имати много посла да скрати списак пошто ће до 30. маја морати да прецрта само четири имена са актуелног списка.

На први поглед је јасно где лежи највећи квалитет хрватске репрезентације. Везни ред је у рангу најјачих у Европи са Модрићем, Ракитићем, Брозовићем, Ковачићем, Халиловићем, Бадељом… Офанзивним Перишићем.

У нападу такође имају јаке адуте са Манџукићем као првом опцијом поред којег ће шансу чекати Калинић, суперталентовани Пјаца, те Чоп и Крамарић.

Највише дилема је била око састава дефанзивне линије која је и најслабији део тима. Поготово после повреде стандардног левог бека Пиварића. Чачић је ипак одлучио да позове природну замену замену и уврсти макар једног левог бека. То је Стринић који скоро никако није играо у Наполију ове сезоне. На списку нема Шимуновића из Селтика и Томечака из Дњепра, али је ту тинејџер Дује Ћалета Цар из Ред Бул Салцбурга који до сада ниједном није играо за А селекцију Хрватске.

На списку су и четири голмана међу којима је и 19-годишњи Ливаковић из загребачког Динама који је ту да стиче искуство и највероватније ће бити прецртан у последњем филтеру. Поред њега, чак још шеторица фудбалера из Динама се налазе на Чачићевом списку.

ГОЛМАНИ
Данијел Субашић (Монако)
Ловре Калинић (Хајдук)
Иван Варгић (Ријека)
Доминик Ливаковић (Динамо Загреб)

ОДБРАНА
Шиме Врсаљко (Сасуоло)
Ведран Ћорлука (Локомотива Москва)
Даријо Срна (Шахтјор)
Гордон Шилденфелд (Динамо Загреб)
Домагој Вида (Динамо Кијев)
Тин Једвај (Бајер Леверкузен)
Иван Стринић (Наполи)
Дује Ћалета Цар (Ред Бул Салцбург)

ВЕЗНИ РЕД
Милан Бадељ (Фјорентина)
Иван Ракитић (Барселона)
Марко Рог (Динамо Загреб)
Иван Перишић (Интер)
Матео Ковачић (Реал Мадрид)
Лука Модрић (Реал Мадрид)
Марцело Брозовић (Интер)
Домагој Антолић (Динамо Загреб)
Ален Халиловић (Спортинг Хихон)
Анте Ћорић (Динамо Загреб)

НАПАД
Марио Манџукић (Јувентус)
Никола Калинић (Фјорентина)
Марко Пјаца (Динамо Загреб)
Андреј Крамарић (Хофенхајм)
Дује Чоп (Малага)

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар