Evo i spiska Hrvatske za EURO!

Vezni red da se smrzneš, odličan i napad, ali škripi u odbrani! Čak šestorica fudbalera zagrebačkog Dinama na spisku od 27 igrača koje je pozvao Ante Čačić.

Fudbal 20.05.2016 | 18:00
Evo i spiska Hrvatske za EURO!

Hrvati su suzili krug, selektor Ante Čačić je saopštio na kojih 27 igrača računa za početak priprema za EP u Francuskoj. Strateg Kockastih nije odredio konačnu listu igrača, ali neće imati mnogo posla da skrati spisak pošto će do 30. maja morati da precrta samo četiri imena sa aktuelnog spiska.

Na prvi pogled je jasno gde leži najveći kvalitet hrvatske reprezentacije. Vezni red je u rangu najjačih u Evropi sa Modrićem, Rakitićem, Brozovićem, Kovačićem, Halilovićem, Badeljom… Ofanzivnim Perišićem.

U napadu takođe imaju jake adute sa Mandžukićem kao prvom opcijom pored kojeg će šansu čekati Kalinić, supertalentovani Pjaca, te Čop i Kramarić.

Najviše dilema je bila oko sastava defanzivne linije koja je i najslabiji deo tima. Pogotovo posle povrede standardnog levog beka Pivarića. Čačić je ipak odlučio da pozove prirodnu zamenu zamenu i uvrsti makar jednog levog beka. To je Strinić koji skoro nikako nije igrao u Napoliju ove sezone. Na spisku nema Šimunovića iz Seltika i Tomečaka iz Dnjepra, ali je tu tinejdžer Duje Ćaleta Car iz Red Bul Salcburga koji do sada nijednom nije igrao za A selekciju Hrvatske.

Na spisku su i četiri golmana među kojima je i 19-godišnji Livaković iz zagrebačkog Dinama koji je tu da stiče iskustvo i najverovatnije će biti precrtan u poslednjem filteru. Pored njega, čak još šetorica fudbalera iz Dinama se nalaze na Čačićevom spisku.

GOLMANI
Danijel Subašić (Monako)
Lovre Kalinić (Hajduk)
Ivan Vargić (Rijeka)
Dominik Livaković (Dinamo Zagreb)

ODBRANA
Šime Vrsaljko (Sasuolo)
Vedran Ćorluka (Lokomotiva Moskva)
Darijo Srna (Šahtjor)
Gordon Šildenfeld (Dinamo Zagreb)
Domagoj Vida (Dinamo Kijev)
Tin Jedvaj (Bajer Leverkuzen)
Ivan Strinić (Napoli)
Duje Ćaleta Car (Red Bul Salcburg)

VEZNI RED
Milan Badelj (Fjorentina)
Ivan Rakitić (Barselona)
Marko Rog (Dinamo Zagreb)
Ivan Perišić (Inter)
Mateo Kovačić (Real Madrid)
Luka Modrić (Real Madrid)
Marcelo Brozović (Inter)
Domagoj Antolić (Dinamo Zagreb)
Alen Halilović (Sporting Hihon)
Ante Ćorić (Dinamo Zagreb)

NAPAD
Mario Mandžukić (Juventus)
Nikola Kalinić (Fjorentina)
Marko Pjaca (Dinamo Zagreb)
Andrej Kramarić (Hofenhajm)
Duje Čop (Malaga)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar