Загреб: Усташе вријеђале Пуповца

Усташка Аутохтона Хрватска странка права (А-ХСП) поднела је у Загребу тужбу против доживотног председника бивше СФРЈ Јосипа Броза Тита, а чланови те странке су вређали представника Срба у Хрватској Милорада Пуповца.

Регион 14.04.2016 | 15:44
Загреб: Усташе вријеђале Пуповца

"Дошли смо да пошаљемо поруку Пуповцу зашто ћути о четнику Шешељу, односно зашто се није огласио у вези ослобађајуће пресуде том злочинцу", рекао је председник те ванпарламентарне странке Дражен Келеминец новинарима испред зграде сабора на Марковом тргу.

Представници те десничарске странке, познате по проусташким ставовима и величању такозване Независне Државе Хрватске, испред улаза у Сабор развили су транспарент са сликом Милорада Пуповца изнад које је писало: "Зашто ћутиш о четнику Шешељу".

На једном транспаренату истакнуте увредљиве поруке Српском народном већу који води Пуповац.

Посланицима су делили летке у којима се објашњава зашто су поднели тужбу против Тита. Тако су, међу осталим, навели да је Тито био "масовни убица недужних људи без суда и пресуде".

Од власти су тражили да осуди "идеологију југокомуниста" и забрани јавно окупљање комуниста и Југословена 25. маја у Кумровцу.

Недавно је двадесетак припадника А-ХСП обучених у црно парадирало у центру Загреба, јер им је полиција, за разлику од прошле године дозволила постројавање "Хрватских домољубних снага" тада се на Тргу бана Јосипа Јелачића истовремено окупило и педесетак припадника Радничке фронте који су носили транспаранте "Уједињени против фашизма" и "Против усташтва-фашизма", а кордон полиције раздвајао учеснике два скупа.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Скелар_ПД

14.04.2016 14:00

Ови се огледају на оне преко дрине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БосњакСарајево

14.04.2016 14:36

Цетник и устаса никада неце и не могу бити у истој равни!Устасе су представљале систем и дрзаву НДХ која је била сарадник и савезник Хитлера.Преко милион побијених Срба,Јевреја и Рома углавном цивила.Цетници од самог поцетка представљају герилско ратовање и прузају први отпор Нацистима.Сарадјују са Американцима и Енглезима у народноослободилацкој борби.Тек од 1943 када Енглези издају Дразу појацава се утицај Совјета,Тита и партизана.Све остало је прица за малу дјецу...

Name

Гогиц г

14.04.2016 15:16

Тај старац пуно прица а плату Прима.

Name

Мд

14.04.2016 19:53

Фашисти и то окорели

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Мд

16.04.2016 21:36

То они раде у знак захвалности Титу сто је зауставијо Русе на путу ка Заграбу!!! Цовјеку бијо приоритет да са савезницима бомбардује Београд....!

ОДГОВОРИТЕ