Ја сам Милош Теодосић, имам 29 година и освојио сам европску титулу!

Из седмог покушаја сјајни српски плејмејкер се попео на највише постеље и сврсто себе у ред бесмртника!

Кошарка 19.05.2016 | 17:40
Ја сам Милош Теодосић, имам 29 година и освојио сам европску титулу!

Био је нека врста изумирајућег кошаркашког Паганинија, плејмејкер који има шесто чуло. Види оно што други-не виде. Чује оно што нико- не чује. Од када се у дресу ФМП Железника појавио на великој сцени сви су констатовали да је Милош Теодосић кошаркашка верзија Дијега Арманда Марадоне.

Његова опуштеност производила је бројне тројке, магичне асистенције по којима је познат од Јапана до Аргентине. Међутим, нешто је недостајало. Зла коб завршних турнира дала је за право редовним хејтерима да тврде како Милош Теодосић никада неће ући у галерију наших кошаркашких великана. Говорили су да има луцидност Моке Славнића, нерв и убилачки инстинкт Александра Саше Ђорђевића, али нема позлату...

Позлату или највећи трофеј. До сада је шест пута играо на завршним турнирима, изгубио је два финала, спонтано себи натоварио велики притисак. Није му се дало ни у дресу репрезентације да се попне на највише постеље, иако је бриљатно дириговао нашом игром на Мундијалу 2014.године. Знао је и да „упокоји“ златну генерацију шпанских кошаркаша оном тројком преко Гарбахосе...

Међутим, Милош Теодосић је ове мајске ноћи урадио нешто више, катапултирао је сам себе у сазвежђе бесмртних. Није одиграо партију живота, али је био та шампионска мирођија скопуценте чете Димитриа Итудиса против Фенрбахчеа. Када је требало да погоди тројку- погодио је. Поново је асистирао без гледања, али као никада пре одиграо је одбрану. Стигао је минут пре краја да блокира Јуда и одржи ЦСКА у животу.

Завршио је велики животни циклус Милош Теодосић. Окитио се најважнијим трофејом, збацивши са себе проклетство великог играча у кожи губитника. То је нешто што као зла коб прогони Златана Ибрахимовића. Милоша Теодосића-неће.

Сада може слободно да парафразира ону реченицу из његових дечачких дана по којој је постао препознатљив.
„Ја сам Милош Теодосић, имам 29 година и освојио сам европску круну.“

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар