Ja sam Miloš Teodosić, imam 29 godina i osvojio sam evropsku titulu!

Iz sedmog pokušaja sjajni srpski plejmejker se popeo na najviše postelje i svrsto sebe u red besmrtnika!

Košarka 19.05.2016 | 17:40
Ja sam Miloš Teodosić, imam 29 godina i osvojio sam evropsku titulu!

Bio je neka vrsta izumirajućeg košarkaškog Paganinija, plejmejker koji ima šesto čulo. Vidi ono što drugi-ne vide. Čuje ono što niko- ne čuje. Od kada se u dresu FMP Železnika pojavio na velikoj sceni svi su konstatovali da je Miloš Teodosić košarkaška verzija Dijega Armanda Maradone.

Njegova opuštenost proizvodila je brojne trojke, magične asistencije po kojima je poznat od Japana do Argentine. Međutim, nešto je nedostajalo. Zla kob završnih turnira dala je za pravo redovnim hejterima da tvrde kako Miloš Teodosić nikada neće ući u galeriju naših košarkaških velikana. Govorili su da ima lucidnost Moke Slavnića, nerv i ubilački instinkt Aleksandra Saše Đorđevića, ali nema pozlatu...

Pozlatu ili najveći trofej. Do sada je šest puta igrao na završnim turnirima, izgubio je dva finala, spontano sebi natovario veliki pritisak. Nije mu se dalo ni u dresu reprezentacije da se popne na najviše postelje, iako je briljatno dirigovao našom igrom na Mundijalu 2014.godine. Znao je i da „upokoji“ zlatnu generaciju španskih košarkaša onom trojkom preko Garbahose...

Međutim, Miloš Teodosić je ove majske noći uradio nešto više, katapultirao je sam sebe u sazvežđe besmrtnih. Nije odigrao partiju života, ali je bio ta šampionska mirođija skopucente čete Dimitria Itudisa protiv Fenrbahčea. Kada je trebalo da pogodi trojku- pogodio je. Ponovo je asistirao bez gledanja, ali kao nikada pre odigrao je odbranu. Stigao je minut pre kraja da blokira Juda i održi CSKA u životu.

Završio je veliki životni ciklus Miloš Teodosić. Okitio se najvažnijim trofejom, zbacivši sa sebe prokletstvo velikog igrača u koži gubitnika. To je nešto što kao zla kob progoni Zlatana Ibrahimovića. Miloša Teodosića-neće.

Sada može slobodno da parafrazira onu rečenicu iz njegovih dečačkih dana po kojoj je postao prepoznatljiv.
„Ja sam Miloš Teodosić, imam 29 godina i osvojio sam evropsku krunu.“

Izvor: mozzartsport

Foto Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar