Тошић: Терза ми је као други отац, волио бих назад у Звезду!

"Не искључујем ту могућност. Једини проблем је јак уговор који имам са Бешикташом. Играм ову сезону као штопер, знам да то Звезда тражи", рекао је повремени репрезентативац Орлова.

Фудбал 20.05.2016 | 09:20
Тошић: Терза ми је као други отац, волио бих назад у Звезду!

Један од приоритета Црвене звезде у летњем прелазном року биће јачање последње линије тима, која је целе сезоне била прилично порозна. Европа захтева далеко већу сигурност, посебно на штоперским позицијама, па је јасно да црвено-бели овога пута морају да посегну за сигурним решењем. Ту сигурност могао би да унесе бивши дефанзивац српског шампиона Душко Тошић, који је у претходном боравку на стадиону Рајко Митић био вероватно најбољи играч Црвене звезде, а чини се да је у овом тренутку, након блиставе сезоне у Бешикташу достигао врхунац форме у својој каријери.

Уговор са Бешикташом у значајној мери кочи Звездине намере, али обострана жеља и те како постоји. У то се уверио и генеални директор црвено-белих Звездан Терзић, који је недавно боравио у Истанбулу.
"Истина је, био ми је овде у гостима Звездан Терзић. Гледао је неке играче, причали смо и мом доласку. Терза је мој други отац, направио ме је играчем, њему све дугујем у каријери. Волео бих да се вратим у Црвену звезду. Не искључујем ту могућност. Једини проблем је јак уговор који имам са Бешикташом. Играм ову сезону као штопер, знам да то Звезда тражи", рекао је Душко Тошић за Курир.

Претходни боравак у црвено-белом дресу у потпуности је оживео каријеру повременог репрезентативца Орлова и купио му карту за одлазак у турски фудбал, где је наставио даље да подиже лествицу у својој каријери и сада је у идеалној прилици да се домогне шампионског трофеја. То је нешто што му такође недостаје у црвено-белом дресу, где је освојио само национални куп.
"Нигде нема уживања као у Црвеној звезди. Пратио сам их, прошетали су се кроз лигу. Звезди су потребне Лига шампиона или Лига Европе, навијачи то заслужују. Са мном или без мене", додао је Тошић.

Након квалификационе утакмице са Албанијом у Елбасану и подигнута три прста, Душко Тошић је имао великих проблема са навијачима Бешикташа, али је све то успео да преброди сјајним партијама.

"Све је било како треба до те утакмице, после меча са Албанијом све креће по злу. Био сам стандардан, а онда сам склоњен из екипе. Навијачи су ме терали, вређали ме кад сам се загревао, звиждали ми, махали албанским заставама... Није ми било лако. Ћутао сам и радио, чекао и дочекао своју шансу".

Иако му је тај меч у Албанији донео много проблема у каријери, српски дефанзивац каже да би опет учинио исто.
"Албанци су нас константно провоцирали. Њима није било до фудбала. Три прста после нашег гола дошла су из неког револта, из неког нашег српског ината. Не кајем се што сам тако прославио голове. Опет бих исто урадио", закључио је Тошић и напоменуо да је српски дрес за њега светиња, као и да селектор Муслин може да рачуна на њега уколико одлучи да му је потребан у националном тиму.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар