Tošić: Terza mi je kao drugi otac, volio bih nazad u Zvezdu!

"Ne isključujem tu mogućnost. Jedini problem je jak ugovor koji imam sa Bešiktašom. Igram ovu sezonu kao štoper, znam da to Zvezda traži", rekao je povremeni reprezentativac Orlova.

Fudbal 20.05.2016 | 09:20
Tošić: Terza mi je kao drugi otac, volio bih nazad u Zvezdu!

Jedan od prioriteta Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku biće jačanje poslednje linije tima, koja je cele sezone bila prilično porozna. Evropa zahteva daleko veću sigurnost, posebno na štoperskim pozicijama, pa je jasno da crveno-beli ovoga puta moraju da posegnu za sigurnim rešenjem. Tu sigurnost mogao bi da unese bivši defanzivac srpskog šampiona Duško Tošić, koji je u prethodnom boravku na stadionu Rajko Mitić bio verovatno najbolji igrač Crvene zvezde, a čini se da je u ovom trenutku, nakon blistave sezone u Bešiktašu dostigao vrhunac forme u svojoj karijeri.

Ugovor sa Bešiktašom u značajnoj meri koči Zvezdine namere, ali obostrana želja i te kako postoji. U to se uverio i genealni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić, koji je nedavno boravio u Istanbulu.
"Istina je, bio mi je ovde u gostima Zvezdan Terzić. Gledao je neke igrače, pričali smo i mom dolasku. Terza je moj drugi otac, napravio me je igračem, njemu sve dugujem u karijeri. Voleo bih da se vratim u Crvenu zvezdu. Ne isključujem tu mogućnost. Jedini problem je jak ugovor koji imam sa Bešiktašom. Igram ovu sezonu kao štoper, znam da to Zvezda traži", rekao je Duško Tošić za Kurir.

Prethodni boravak u crveno-belom dresu u potpunosti je oživeo karijeru povremenog reprezentativca Orlova i kupio mu kartu za odlazak u turski fudbal, gde je nastavio dalje da podiže lestvicu u svojoj karijeri i sada je u idealnoj prilici da se domogne šampionskog trofeja. To je nešto što mu takođe nedostaje u crveno-belom dresu, gde je osvojio samo nacionalni kup.
"Nigde nema uživanja kao u Crvenoj zvezdi. Pratio sam ih, prošetali su se kroz ligu. Zvezdi su potrebne Liga šampiona ili Liga Evrope, navijači to zaslužuju. Sa mnom ili bez mene", dodao je Tošić.

Nakon kvalifikacione utakmice sa Albanijom u Elbasanu i podignuta tri prsta, Duško Tošić je imao velikih problema sa navijačima Bešiktaša, ali je sve to uspeo da prebrodi sjajnim partijama.

"Sve je bilo kako treba do te utakmice, posle meča sa Albanijom sve kreće po zlu. Bio sam standardan, a onda sam sklonjen iz ekipe. Navijači su me terali, vređali me kad sam se zagrevao, zviždali mi, mahali albanskim zastavama... Nije mi bilo lako. Ćutao sam i radio, čekao i dočekao svoju šansu".

Iako mu je taj meč u Albaniji doneo mnogo problema u karijeri, srpski defanzivac kaže da bi opet učinio isto.
"Albanci su nas konstantno provocirali. Njima nije bilo do fudbala. Tri prsta posle našeg gola došla su iz nekog revolta, iz nekog našeg srpskog inata. Ne kajem se što sam tako proslavio golove. Opet bih isto uradio", zaključio je Tošić i napomenuo da je srpski dres za njega svetinja, kao i da selektor Muslin može da računa na njega ukoliko odluči da mu je potreban u nacionalnom timu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar