Видео: Жоц је био у праву – кораци Де Колоа, али...!

Тренер Фенербахчеа Жељко Обрадовић рекао је после меча да је Нандо Де Коло направио кораке пре последњег шута у регуларном делу финала.

Кошарка 17.05.2016 | 09:40
Видео: Жоц је био у праву – кораци Де Колоа, али...!

Француски репрезентативац промашио је тројку у последњој четвртини, али је Виктор Хријапа ухватио офанзивни скок и секунду и по пре краја изборио продужетак.

’Армејци’ су у додатних пет минута били много концентрисанији и на крају освојили седму титулу првака Европе у клупској историји – 101:96.

„Верујем из свег срца да је Фенербахче заслужио да освоји Евролигу, али Луиђи Ламоника је мислио да нисмо. Гледао сам последњи напад ЦСКА, Нандо Де Коло је направио кораке. Било је очигледно. У кошарци није по правилима када се направе кораци“, рекао је Обрадовић после меча и био је у праву.

МВП регуларног дела и завршног турнира ЕЛ пре одлучујућег шута ’прошетао’ је најмање три-четири корака и онда упутио шут, али судије ретко када доносе такве одлуке у тој фази утакмице.

Жоц није био задовољан ни критеријумом суђења у продужетку.

„Тешко је разумети како ЦСКА у продужетку шутне 10 слободних бацања, а Фенербахче нула“, додао је Обрадовић.

Међутим, српски стручњак није био објективан јер је Фенербахче током читавог дуела имао велику предност у слободним бацањима и на крају погодио 27 из 39 покушаја. Посебно лош био је Јан Весели који је са линије пенала шутирао 1-10.

Током 45 минута у Берлину било је много грешака и на штету руског клуба – у неколико наврата Теодосић је био фаулиран што је прошло без санкција, док је судијска тројка Луиђи Ламоника-Роберт Лотермозер-Дамир Јавор имао удела и у преокрету Фенера од -21.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар