Video: Žoc je bio u pravu – koraci De Koloa, ali...!

Trener Fenerbahčea Željko Obradović rekao je posle meča da je Nando De Kolo napravio korake pre poslednjeg šuta u regularnom delu finala.

Košarka 17.05.2016 | 09:40
Video: Žoc je bio u pravu – koraci De Koloa, ali...!

Francuski reprezentativac promašio je trojku u poslednjoj četvrtini, ali je Viktor Hrijapa uhvatio ofanzivni skok i sekundu i po pre kraja izborio produžetak.

’Armejci’ su u dodatnih pet minuta bili mnogo koncentrisaniji i na kraju osvojili sedmu titulu prvaka Evrope u klupskoj istoriji – 101:96.

„Verujem iz sveg srca da je Fenerbahče zaslužio da osvoji Evroligu, ali Luiđi Lamonika je mislio da nismo. Gledao sam poslednji napad CSKA, Nando De Kolo je napravio korake. Bilo je očigledno. U košarci nije po pravilima kada se naprave koraci“, rekao je Obradović posle meča i bio je u pravu.

MVP regularnog dela i završnog turnira EL pre odlučujućeg šuta ’prošetao’ je najmanje tri-četiri koraka i onda uputio šut, ali sudije retko kada donose takve odluke u toj fazi utakmice.

Žoc nije bio zadovoljan ni kriterijumom suđenja u produžetku.

„Teško je razumeti kako CSKA u produžetku šutne 10 slobodnih bacanja, a Fenerbahče nula“, dodao je Obradović.

Međutim, srpski stručnjak nije bio objektivan jer je Fenerbahče tokom čitavog duela imao veliku prednost u slobodnim bacanjima i na kraju pogodio 27 iz 39 pokušaja. Posebno loš bio je Jan Veseli koji je sa linije penala šutirao 1-10.

Tokom 45 minuta u Berlinu bilo je mnogo grešaka i na štetu ruskog kluba – u nekoliko navrata Teodosić je bio fauliran što je prošlo bez sankcija, dok je sudijska trojka Luiđi Lamonika-Robert Lotermozer-Damir Javor imao udela i u preokretu Fenera od -21.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar