Дејан Станковић поново игра!

Списак фудбалера који ће учествовати у хуманитарној утакмици 24. маја на стадиону Партизана сваким даном све дужи. Играће и Дејан Станковић!

Фудбал 19.05.2016 | 21:30
Дејан Станковић поново игра!

Сјајна вест пред хуманитарну утакмицу "Асови за децу" 24. маја на стадиону Партизана у Београду!

Легендарни српски фудбалер Дејан Станковић придружиће се свима онима који су већ најавили учешће у мечу који се игра само са једним циљем - да се прикупе новчана средства за помоћ деци оболелој од рака!

"Веома ми је драго што сам у последњем моменту успео да ускладим обавезе и заједно са својим пријатељима заиграм на најважнијој утакмици која постоји - утакмици за нашу децу! Ја знам где ћу бити 24. маја у 20 часова, а надам се да знате и ви! Позивам све љубитеље фудбала да буду на стадиону Партизана следећег уторка, као и да подрже акцију прикупљања средстава за изградњу дечјег хемато-онколошког одељења!", изјавио је Станковић, преноси ЕXИТ фондација.

Дакле, јасно је где сви треба да будемо 24. маја. Сав приход од продатих улазница иде у прилог изградње хемато-онколошког одељења у Нишу.

Те вечери ће се на стадиону Партизана окупити многе српске фудбалске звезде и познате личности. Тимове ће водити легендарни тренери - Бора Милутиновић и Радомир Антић.

Дејан Станковић биће капитен тима који ће водити Антић, а Предраг Мијатовић предводиће тим чији ће тренер бити Бора Милутиновић.

Учешће је потврдио и Бошко Јанковић, бивши репрезентативац и играч Црвене Звезде, Мајорке и Ђенове, за којег се чекало одобрење његовог клуба ФК Верона, а већ најављеним асовима, Николи Жигићу, Милану Ланету Јовановићу, Матеји Кежману, Младену Крстајићу, Ивици Краљу, Милинку Пантићу и многим другим придружиће се и Љубиша Дунђерски, Милан Степанов, Огњен Короман, Милан Пуровић, Золтан Сабо, голмани Живко Живковић и Дејан Радић.

Листа учесника, као компанија и појединаца који су подржали утакмицу и даље расте. На мечу ће заиграти и Андрија Делибашић, Ниша Савељић, Марјан Марковић, Игор Глушчевић, Јован Станковић, Дамир Чакар, Драган Младеновић, Саша Илић, Раћа Петровић, Перица Огњеновић, Жељко Бркић, Лола Смиљанић, Горан Буњевчевић, Михајло Пјановић, Немања Рнић, Ђорђе Пантић, Мирко Поледица, Радиша Илић, Иван Томић, Миливоје Ћирковић, Бојан Ђорђић, Горан Плави Стевановић, Дарко Тешовић, Љубиша Дунђерски, Золтан Сабо, Милан Степанов, Дејан Радић, Ненад Ковачевић, Никола Лазетић, Миливоје Ћирковић и Дарко Љубојевић, Милан Бишевац, Горан Друлић, Милован Рајевац, Ненад Лалатовић и Славољуб Ђорђевић. Главни судија на мечу биће фудбалска легенда Мирослав Радоман, док ће помоћне судије бити Зоран Петровић из Соко Бање, Душан Ђукелић из Лазаревца и Радован Степановић из Новог Сада.

Зашто баш дечји хемато-онколошки центар у Нишу?

Услови лечења деце која су онколошки пацијенти у Нишу много су неповољнији у односу на остале клинике у Србији. Свакодневно, мали пацијенти се суоче са препрекама као што су недовољно смештајних капацитета, незадовољавајући хигијенски и технички стандарди, неадекватан простор за квалитетно провођење слободног времена деце, немогућност да деца примају радио терапију, већ се упућују на даље лечење у Београд... Пројектом изградње дечјег хемато-онколошког одељења у Нишу, деца ће добити лечење по највишим смештајним, хигијенским и медицинским стандардима, што значајно олакшава њихов боравак и њихових родитеља у болници и шансе за излечење. Више о детаљима пројекта на овом линку.

Сви који желе да помогну изградњу новог нишког хемато-онколошког одељења већ данас, могу то учинити слањем СМС-а на број 1150.

Хуманитарни меч биће реализован у организацији Јована Симића, ЕXИТ фондације, Националног удружења родитеља деце оболеле од рака - НУРДОР, ФК Партизан и подршку ФК Црвена Звезда.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар