Dejan Stanković ponovo igra!

Spisak fudbalera koji će učestvovati u humanitarnoj utakmici 24. maja na stadionu Partizana svakim danom sve duži. Igraće i Dejan Stanković!

Fudbal 19.05.2016 | 21:30
Dejan Stanković ponovo igra!

Sjajna vest pred humanitarnu utakmicu "Asovi za decu" 24. maja na stadionu Partizana u Beogradu!

Legendarni srpski fudbaler Dejan Stanković pridružiće se svima onima koji su već najavili učešće u meču koji se igra samo sa jednim ciljem - da se prikupe novčana sredstva za pomoć deci oboleloj od raka!

"Veoma mi je drago što sam u poslednjem momentu uspeo da uskladim obaveze i zajedno sa svojim prijateljima zaigram na najvažnijoj utakmici koja postoji - utakmici za našu decu! Ja znam gde ću biti 24. maja u 20 časova, a nadam se da znate i vi! Pozivam sve ljubitelje fudbala da budu na stadionu Partizana sledećeg utorka, kao i da podrže akciju prikupljanja sredstava za izgradnju dečjeg hemato-onkološkog odeljenja!", izjavio je Stanković, prenosi EXIT fondacija.

Dakle, jasno je gde svi treba da budemo 24. maja. Sav prihod od prodatih ulaznica ide u prilog izgradnje hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Te večeri će se na stadionu Partizana okupiti mnoge srpske fudbalske zvezde i poznate ličnosti. Timove će voditi legendarni treneri - Bora Milutinović i Radomir Antić.

Dejan Stanković biće kapiten tima koji će voditi Antić, a Predrag Mijatović predvodiće tim čiji će trener biti Bora Milutinović.

Učešće je potvrdio i Boško Janković, bivši reprezentativac i igrač Crvene Zvezde, Majorke i Đenove, za kojeg se čekalo odobrenje njegovog kluba FK Verona, a već najavljenim asovima, Nikoli Žigiću, Milanu Lanetu Jovanoviću, Mateji Kežmanu, Mladenu Krstajiću, Ivici Kralju, Milinku Pantiću i mnogim drugim pridružiće se i Ljubiša Dunđerski, Milan Stepanov, Ognjen Koroman, Milan Purović, Zoltan Sabo, golmani Živko Živković i Dejan Radić.

Lista učesnika, kao kompanija i pojedinaca koji su podržali utakmicu i dalje raste. Na meču će zaigrati i Andrija Delibašić, Niša Saveljić, Marjan Marković, Igor Gluščević, Jovan Stanković, Damir Čakar, Dragan Mladenović, Saša Ilić, Raća Petrović, Perica Ognjenović, Željko Brkić, Lola Smiljanić, Goran Bunjevčević, Mihajlo Pjanović, Nemanja Rnić, Đorđe Pantić, Mirko Poledica, Radiša Ilić, Ivan Tomić, Milivoje Ćirković, Bojan Đorđić, Goran Plavi Stevanović, Darko Tešović, Ljubiša Dunđerski, Zoltan Sabo, Milan Stepanov, Dejan Radić, Nenad Kovačević, Nikola Lazetić, Milivoje Ćirković i Darko Ljubojević, Milan Biševac, Goran Drulić, Milovan Rajevac, Nenad Lalatović i Slavoljub Đorđević. Glavni sudija na meču biće fudbalska legenda Miroslav Radoman, dok će pomoćne sudije biti Zoran Petrović iz Soko Banje, Dušan Đukelić iz Lazarevca i Radovan Stepanović iz Novog Sada.

Zašto baš dečji hemato-onkološki centar u Nišu?

Uslovi lečenja dece koja su onkološki pacijenti u Nišu mnogo su nepovoljniji u odnosu na ostale klinike u Srbiji. Svakodnevno, mali pacijenti se suoče sa preprekama kao što su nedovoljno smeštajnih kapaciteta, nezadovoljavajući higijenski i tehnički standardi, neadekvatan prostor za kvalitetno provođenje slobodnog vremena dece, nemogućnost da deca primaju radio terapiju, već se upućuju na dalje lečenje u Beograd... Projektom izgradnje dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, deca će dobiti lečenje po najvišim smeštajnim, higijenskim i medicinskim standardima, što značajno olakšava njihov boravak i njihovih roditelja u bolnici i šanse za izlečenje. Više o detaljima projekta na ovom linku.

Svi koji žele da pomognu izgradnju novog niškog hemato-onkološkog odeljenja već danas, mogu to učiniti slanjem SMS-a na broj 1150.

Humanitarni meč biće realizovan u organizaciji Jovana Simića, EXIT fondacije, Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka - NURDOR, FK Partizan i podršku FK Crvena Zvezda.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar