ПОР: Драма до краја! Бенфика првак, Брага навијала за њу!

Бенфика - 35. пут! Гаитан и Жонас покренули шампионску журку на Лужу и разбеснели Жезусов Спортинг! Орлови оверили нову титулу на савршен начин! У Каменолому се слави Бенфикина титула! Брагини навијачи исмевали Лавове, па се потукли! Невероватне сцене на Мунисипалу!

Фудбал 16.05.2016 | 00:00
ПОР: Драма до краја! Бенфика првак, Брага навијала за њу!

Трећа узастопна титула слави се у црвеном делу Лисабона - Бенфика је поново шампион Португалије! И то у емоцијама набијеном дану, јер се данас навршава три године како су Орлови изгубили финале Лиге Европе од Челсија. Осим тога, питање првака одлучивало се на два стадиона и два тима из истог града. Али, Бенфика је рутински разбила Насионал са 4:1, док је Спортингово гажење Браге са 4:0 на крајњем северу земље остало у сенци велике шампионске журке.

У ваздуху се осећало да ће Бенфика лако одрадити посао против Насионала да су навијачи на крцатом Лужу још једном припремили спектакуларну кореографију која је обишла свет. Тема је, наравно, била - 35. титула! У таквим условима једноставно није било шансе да пулени Руија Виторије изгубе трку са најљућим ривалом.

На два терена где се одлучивало име првака готово све се дешавало скоро па симултано. Теофило Гутијерез отворио је серију голова у Каменолому после асистенције Брајана Руиза у 20. минуту, док је Насионал у тим моментима успешно одолевао налетима Орлова на Лужу. Међутим, ни три минута нису прошла а Бенфика је послала адекватан одговор – Нико Гаитан је покренуо слављеничку ерупцију када је коначно пронашао пут до противничке мреже.

Нису се предавали Лавови из Лисабона и желели су да по сваку цену надиграју Брагу, макар и не освојили титулу, што је навијаче домаћег састава довело до лудила. Због тога Брагине присталице почеле су да кличу у част Бенфикине титуле, а ту се ова бизарна прича није завршила.

Јер Ислам Слимани је у 32. минуту удвостручио предност Спортинга, да би у 39. минуту на Лужу Жонас искористио Гаитанову асистенцију и практично довео Орлове на праг нове титуле! Како су навијачи Браге сазнали да и Бенфика води са 2:0 дошло је до туче присталица два клуба, пошто је неколико хулигана дошло до сектора са гостима из Лисабона и почела да ликује. Наравно, нико није могао да остане хладне главе.

Наставак утакмице одигран је уз велику журку на Лужу и тензију у Каменолому. Али, играчи оба лисабонска клуба била су врло расположена да напуне мреже ривала.

Николас Гаитан се после гола и асистенције још једном нашао у улози стрелца у 65. минуту и тако дефинитивно решио сва спорна питања, док је Пици у транс бацио изузетно расположене навијаче Бенфике и заказао прославу. Исту није могао да поквари чак ни Насионалов стрелац утешног поготка Агра у последњим секундама меча, док Спортингу нису превише помогла два гола Брајана Руиза – у 71. и 80. минуту. Већ се знало да ће титула остати у власништву Црвених!

У Каменолому се слави Бенфикина титула! Брагини навијачи исмевали Лавове, па се потукли! Невероватне сцене на Мунисипалу!

Ако сте икада тражили праву дефиницију када неко нешто ради из ината, онда исту можете пронаћи на стадиону Браге! У последњем дану португалског шампионата питање првака одлучују два лисабонска клуба - Бенфика у мечу против Насионала и Спортинг управо против Браге. Међутим, навијачи званично четвртопласираног тима свим срцем навијали су да Орлови још једном одбране титулу. Толико да су готово све време током сусрета са Спортингом клицали Бенфикино име, а још бизарнија сцена догодила се само неколико тренутака пошто су Црвени и други пут затресли мрежу Насионала.

Наиме, како су сазнали да је Бенфика практично осигурала и 35. титулу, неколико навијача Браге отрчало је до дела где су били смештени Спортингови навијачи и почели да славе то што ће екипа са Лужа славити нови успех. Остатак стадиона и даље је клицао у част Бенфике, упркос томе што је Спортинг у тим моментима већ водио 2:0 против Браге. Наравно, уследио је и физички обрачун гостујућих присталица и оних који су желели да се у лице смеју љутом ривалу због тога што ни ове године неће осетити сладак укус шампионске победе.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар