POR: Drama do kraja! Benfika prvak, Braga navijala za nju!

Benfika - 35. put! Gaitan i Žonas pokrenuli šampionsku žurku na Lužu i razbesneli Žezusov Sporting! Orlovi overili novu titulu na savršen način! U Kamenolomu se slavi Benfikina titula! Bragini navijači ismevali Lavove, pa se potukli! Neverovatne scene na Munisipalu!

Fudbal 16.05.2016 | 00:00
POR: Drama do kraja! Benfika prvak, Braga navijala za nju!

Treća uzastopna titula slavi se u crvenom delu Lisabona - Benfika je ponovo šampion Portugalije! I to u emocijama nabijenom danu, jer se danas navršava tri godine kako su Orlovi izgubili finale Lige Evrope od Čelsija. Osim toga, pitanje prvaka odlučivalo se na dva stadiona i dva tima iz istog grada. Ali, Benfika je rutinski razbila Nasional sa 4:1, dok je Sportingovo gaženje Brage sa 4:0 na krajnjem severu zemlje ostalo u senci velike šampionske žurke.

U vazduhu se osećalo da će Benfika lako odraditi posao protiv Nasionala da su navijači na krcatom Lužu još jednom pripremili spektakularnu koreografiju koja je obišla svet. Tema je, naravno, bila - 35. titula! U takvim uslovima jednostavno nije bilo šanse da puleni Ruija Vitorije izgube trku sa najljućim rivalom.

Na dva terena gde se odlučivalo ime prvaka gotovo sve se dešavalo skoro pa simultano. Teofilo Gutijerez otvorio je seriju golova u Kamenolomu posle asistencije Brajana Ruiza u 20. minutu, dok je Nasional u tim momentima uspešno odolevao naletima Orlova na Lužu. Međutim, ni tri minuta nisu prošla a Benfika je poslala adekvatan odgovor – Niko Gaitan je pokrenuo slavljeničku erupciju kada je konačno pronašao put do protivničke mreže.

Nisu se predavali Lavovi iz Lisabona i želeli su da po svaku cenu nadigraju Bragu, makar i ne osvojili titulu, što je navijače domaćeg sastava dovelo do ludila. Zbog toga Bragine pristalice počele su da kliču u čast Benfikine titule, a tu se ova bizarna priča nije završila.

Jer Islam Slimani je u 32. minutu udvostručio prednost Sportinga, da bi u 39. minutu na Lužu Žonas iskoristio Gaitanovu asistenciju i praktično doveo Orlove na prag nove titule! Kako su navijači Brage saznali da i Benfika vodi sa 2:0 došlo je do tuče pristalica dva kluba, pošto je nekoliko huligana došlo do sektora sa gostima iz Lisabona i počela da likuje. Naravno, niko nije mogao da ostane hladne glave.

Nastavak utakmice odigran je uz veliku žurku na Lužu i tenziju u Kamenolomu. Ali, igrači oba lisabonska kluba bila su vrlo raspoložena da napune mreže rivala.

Nikolas Gaitan se posle gola i asistencije još jednom našao u ulozi strelca u 65. minutu i tako definitivno rešio sva sporna pitanja, dok je Pici u trans bacio izuzetno raspoložene navijače Benfike i zakazao proslavu. Istu nije mogao da pokvari čak ni Nasionalov strelac utešnog pogotka Agra u poslednjim sekundama meča, dok Sportingu nisu previše pomogla dva gola Brajana Ruiza – u 71. i 80. minutu. Već se znalo da će titula ostati u vlasništvu Crvenih!

U Kamenolomu se slavi Benfikina titula! Bragini navijači ismevali Lavove, pa se potukli! Neverovatne scene na Munisipalu!

Ako ste ikada tražili pravu definiciju kada neko nešto radi iz inata, onda istu možete pronaći na stadionu Brage! U poslednjem danu portugalskog šampionata pitanje prvaka odlučuju dva lisabonska kluba - Benfika u meču protiv Nasionala i Sporting upravo protiv Brage. Međutim, navijači zvanično četvrtoplasiranog tima svim srcem navijali su da Orlovi još jednom odbrane titulu. Toliko da su gotovo sve vreme tokom susreta sa Sportingom klicali Benfikino ime, a još bizarnija scena dogodila se samo nekoliko trenutaka pošto su Crveni i drugi put zatresli mrežu Nasionala.

Naime, kako su saznali da je Benfika praktično osigurala i 35. titulu, nekoliko navijača Brage otrčalo je do dela gde su bili smešteni Sportingovi navijači i počeli da slave to što će ekipa sa Luža slaviti novi uspeh. Ostatak stadiona i dalje je klicao u čast Benfike, uprkos tome što je Sporting u tim momentima već vodio 2:0 protiv Brage. Naravno, usledio je i fizički obračun gostujućih pristalica i onih koji su želeli da se u lice smeju ljutom rivalu zbog toga što ni ove godine neće osetiti sladak ukus šampionske pobede.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar